Det stora experimentet.

Jag befinner mig på det marina forskningscentret Kristineberg för tillfället! Vi har designat ett experiment för att se huruvida asexuella sjöstjärnor är bättre på att föryngra sig än vad sexuella är. Låter det inte pännande, så säg? ^^
Vi har vart i labbet sedan kl. 9.30 imorse och håller fortfarande på. Just nu är det väntetid i en timme medan cellvävnaderna fixeras i en metanol/ättikssyra-lösning. Sedan skall vi droppa cellerna på objektglas och låta det torka tills imorgon.

Det är roligt att faktiskt få göra lite riktig research :-) Forskaren vi har som handledare kan till och med använda detta i sitt eget arbete när vi är klara, eftersom det inte är gjort förr! Det ni.

Kan ni gissa vem det var som hittade på experimentet förresten? ;-D (det var jag!)

Bollywood.

Pråligt! Otroligt pråligt. Och ganska kitchigt. Helt i min smak alltså.
Vi var på världskulturmuseet idag och tittade på en utställning om Bollywood och det slog mig, precis som det säkert gör för många andra; varför tittar inte vi på dessa filmer också? Jag är helt säker på att många av filmerna är bättre än det skräp som tidvis pumpas ut från ordinary Hollywood. På en duk visades musikalklipp från olika Bollywoodianska storfilmer. Vilken koreografi! Vilket flow. Jag har aldrig sett dansnummer utföras med en sådan precision.

Och så kitchen förstås! Jag måste gå till indiska någon dag nu och köpa mig ett kitch-liv :-p

Lite dekadens/lite kultur.

God dag kamrater!
Det har snöat på ordentligt i natt såg jag när jag steg upp. Det är nästan, nästan ett snötäcke ute! Nästan. Jag vet inte riktigt hur man räknar på det där.  Det blir kanske några centimeter djupa fotspår när man går i den. Då räknas det nog som ett snötäcke. Väl?
Nå. Poängen var ändå att jag är missnöjd med detta. Bara det faktum att det snart är mars borde få vädergudarna att tänka om både en och två gånger innan de snöar ned över vår vackra stad! Dessutom blir spårvagnarna försenare, vilket är ett litet aber. Fast jag ska inte åka spårvagn idag. Oh well! Nej, det enda jag egentligen skall göra idag är att tvätta inför resan nästa vecka. Det är ju trevligt att ha rena kläder när man åker iväg, liksom.

Igår var jag och Jacob hos en vän i Linnéstan. Hon bor tillfälligt i sin fasters lägenhet, vilken är väldigt mysig. Jag älskar känslan av dekadens när man sitter på en tjock matta på golvet, med ett glas rödvin i handen och vacker musik i bakgrunden. Vi åkte hem runt tolvtiden efter en snabb visit på Burger King (det var så länge sedan jag åt snabbmat!).

Imorgon blir det världskulturmuséet! Som ni kanske minns så blev det inte av förra gången, men imorgon så. Vi skall träffa Jacobs mor på stan, luncha och sedan gå dit. Det skall bli hemskt trevligt!
Nu är det dags att leta mat. Kylskåpet, here I come!

Cravings.

Just nu är jag erkligen, verkligen sugen på läsk. Jag måste ha läsk! Jag ska gå ned till affären och köpa läsk.
Jacob lagar korvstroganoff! (idag igen). Jag är ofta sugen på det. Det kanske beror på att jag har ätit det typ en gång om året sedan jag flyttade hemifrån? Jag avskyr ju att laga mat egentligen och även om det inte är svårt så tar det lite tid, och sådant är ju jobbigt :-p Då är det tur att man har sin personliga kock som lagar vad jag än beställer! Här om dagen var jag till exempel extremt sugen på räkor och då gjorde han en jättegod räksallad!

Andra cravings jag har - Eftersom det snart är den 25e och jag fortfarande har mycket pengar kvar så känner jag rent instinktivt att jag borde spendera dessa på kläder och heminredning. Men jag gör det inte! Jag sparar! Jag har faktiskt blivit ganska duktig på att spara :-) Så nu kommer jag ha massa pengar på kontot snart!

 Åtminstone tills det är dags att betala boendet på forskningsstationen Kristineberg + pendelkort så att jag kan komma hem på helgerna. That'll be fun. Mamma? Pappa? ;-p

Den stora hemligheten bakom ett lyckligt liv.

Nu runt alla stjärt... förlåt, hjärtans dag har det varit ett himla tjafs om singel- vs. sambo-livet. Det tjafsas om varför det är bäst att vara singel, varför det är bäst att vara sambo. Hur mycket man får ge upp när man bor ihop med någon och så vidare, i en lång nedåtgående spriral av bitska och ofta elaka kommentarer. Och jag förstår som vanligt ingenting. Jag har aldrig, aldrig någonsin känt att jag behövt ge upp någonting för en annan människa. Inte sedan jag blev vuxen nog att förstå att livet inte handlar om att göra andra glada, hur som helst. Jag förstår inte riktigt vad som menas med att "ge upp sitt tidigare liv" när man flyttar ihop med någon. Vad är det man ger upp? Omprioriterar gör man månne, men det är väl inte samma sak?

Sedan så har jag mycket svårt för "livsmallen" som många verkar ha som mål i livet. Oftast brukar denna bestå av ett par fasta delmål som innebär 'pengar, hus, jättejättejättestor TV och snygg bil'. Gärna barn också, efter ett tag. Varför kan man inte bara leva sitt liv på det sätt som gör en själv glad istället? Det känns så mycket mer logiskt.

Så här kommer mitt lilla tips på hur du blir lycklig: Lev inte ditt liv för att det skall se bra ut i andras ögon. Lev ditt liv på det sätt som gör dig själv lycklig. Vill du hellre bli florist än en välbetald civilingenjör, satsa på det! Vill du spendera helgerna med att spela datorspel istället för att festa, gör det!

Man blir så mycket lyckligare på det sättet :-)

Seg-söndag.

Idag är en typisk seg-söndag. Jag är rastlös och vet inte alls vad jag ska hitta på eftersom det inte riktigt finns så mycket att göra på söndagar. Vi har gått en lång uppfriskande promenad dock, vilket var välbehövligt. Kanske ska fixa något trevligt spel som jag och Jacob kan spela ihop, typ myst eller liknande. Vore mysigt!

Solbilder!

Jag sittandes med mitt té imorse.


Jacob och jag. Jag kan också vara söt ibland, jag.


Ikväll blir det lite festiviteter! Det är så trevligt nu när jag har större lägenhet att kunna bjuda in folk, och de får faktiskt plats!

The last of the famous international playboys.

Jag har en morrissey-vecka den här veckan. Allt Morrissey sjunger tar jag till mig och tycker är bra. Kanske är det för att hanhar släppt ett nytt album och fått gnistan åter? jag vet inte. Bra är det iallafall. Iochförsig... jag lyssnar på Belle & Sebastian nu, men det är nog bara en övergångsfas.
Det är förresten sol ute idag. Jag gjorde mig en kopp té och satte mig ute i guldstrålarna. Jag trotsade kylan! och det gav utdelning, för solen värmde på ett sätt som den inte har gjort på många månader. Härligt var ordet.

Ute i köket dansar dammet i solstrålarna över den kvarvarande disken. Den skall tas hand om alldeles strax. Jag ska bara.

För övrigt! Jag tänkte tipsa er om att göra som min far och gå in på
http://sorrowbyname.bilddagboken.se/p/main.html? om ni även vill ha lite bild-uppdateringar. Lösenordet är 'faffner'.

Examensarbetet.

Idag är en bra dag! Jag tog tillsist mod till mig och ringde min eventuelle ex-jobbs-givare Claes Andren. Han kom ihåg mig från förra våren (då jag hade guide-praktik) och verkade positiv till mitt förslag om att göra mitt examensarbete på Nordens ark! Det är ett par personer till som har ringt honom och visat intresse så vi skall ha ett möte allihop sista veckan i februari, vilket blir perfekt! För då är jag uppe på forskningsstationen Kristineberg, som ligger jättenära Nordens ark! Och eftersom studien jag skall göra där är på 2,5 vecka så gör det nog ingenting om jag smiter iväg några timmar :-D Nu känns det minsann bra! Hoppas att vi kommer fram till någonting vettigt och att jag nu får göra mitt examensarbete där :-)

God kväll!

Det blev inget musem. Vi tar det nästa vecka istället när en ny utställning har öppnat!

För övrigt, vem kan den här stilige mannen vara? Kvalificerade gissningar?

Att göra saker tillsammans.

Idag blir en rolig dag! Om en liten stund skall jag och Jacob iväg till affären och handla lite, och då ska jag hämta ut min jacka som jag köpte på tradera :-) Sedan ska vi in till stan och shoppa lite och efter det ska vi gå på världskulturmuseet! Det känns som ett fint sätt att spendera en ledig dag! Jag blev trött på att vara ensam och inte gör någonting igår :-p

En av de utställningar vi ska se heter 'en stulen värld' och handlar om antika bilder som grävdes upp, stals och såldes till museer. Intressant!


Sen ska jag shoppa lite nya snygga sängkläder. Det ser inte så snyggt ut när man har två täcken i olika mönster och färger, faktiskt. Jag kanske hittar något i klädväg också, men det som är mest prioriterat är nog kläder till Jacob skulle jag tro! Hoppas ni får en fin dag! Jag berättar om utställningen och hur den var senare ikväll :-)

Att göra ingenting.

Idag kom jag på mig själv med att sucka över hur mycket jag haft att göra de senaste dagarna, men det är inte främst skola jag tänkte på, utan allt fikande, träffande av vänner och allmänna sociala grejer. Det ska väl inte behöva vara jobbigt att umgås med folk? tänkte jag. Och jag insåg att man måste få vara själv ibland också. Så jag skickade iväg meddelanden till alla idag där jag skrev: Nej, jag orkar inte idag! Vi får ta det på fredag istället. Gött.

Så just nu sitter jag och dricker läsk och tittar på veckans avsnitt av gossip girl och scrubs, medan Jacob är på bio med sin syster. Senare ikväll ska vi dock iväg till hans föräldrar och äta räkor, men det kommer bara bli trevligt! Räkor med majonäs! Jacob är den snabbaste räkskalare jag någonsin sett. Det tar honom ungefär en halv minut att få en tallrik full med räkor (med reservation för viss överdrift) :-p

Åh, det snöar ute idag också. Jag är inte förtjust, inte någonstans! Jag vill ha vår, nu, NU! Jag kände ju till och med hur solen värmde lite här om dagen! Så kom igen, inte kan det väl snöa då? Usch! Nå, det smälter väl bort snart. Jag menar, det är Göteborg vi pratar om. Höhö. Nu ska jag titta på scrubs. Ha det vackert!

Jag vill äta!

Herregud. Nu har jag vart sjuk i över två veckor! Först influensan, sedan maginfluensa. Vet ni, att jag har inte ätit en ordentlig måltid på hela den här tiden. Det känns förskräckligt! Jag måste ha gått ned minst 6-7 kg :-0

Idag ska jag försöka komma iväg till skolan. Sitter och trycker i mig yoghurt med ingefära i, som smakar väldigt gott för övrigt!
Orkade inte hålla på och töja örat heller (till min fars stora glädje) så jag tog ut den. Det gjorde mest ont :-(

Nej, dags att åka iväg! Skola skola skola.