Min lördag.

Jag drack en läsk igår, eftersom det var lördag. och på lördagar får man dricka läsk.

Men först träffade jag en kompis som jag spelar WoW med. Vi fikade och sedan gick vi till en piercing-butik där hennes bror jobbar. Jag var lite sugen på att köpa ett smycke, men fick i stället 5 gratis :3 Jag blev mäkta glad! Smyckena var jättesöta :D Köpte även lite fina tärningar på en liten rollspelsbutik. Godis!

Dessa skall användas i morgon, för då blir det rollspel. Vad trevligt det är att vara nörd.

I dag ska jag skriva lite mer på ex.jobbet. Det börjar mer eller mindre bli ganska klart snart :D


Manga.

När jag har tråkigt och inte har något att göra för tillfället läser jag manga. Just nu är det tengen Toppa Gurren Lagann som gäller. Jag ska gifta mig med Viral - om han vore verklig, alltså. Han är inte det. Tyvärr.


Ledig onsdag.

Jag har hittat min drömkalender! Den är awesome. Veckor på ena sidan och anteckningar på andra - perfekt när man har mycket att göra. Hälften är kalender och andra hälften är anteckningsbok!

 

Onsdag - Åka in och skriva på kontrakt för nya lägenheten, säga upp den här lägenheten, betala kåravgiften, skriva klart examensarbetet med hjälp av Jakob N

Torsdag - Skola, visa upp kårkvitto, skriva klart bokrecensionen

Fredag - Skola, umgås med Freddy på kvällen

Lördag - Träffa Veronica och fika, börja skriva på

Söndag - slappa!

 

Nu vet jag att det bara har gått 3 dagar sedan jag skrev om min nya diet, men jag känner att jag måste uppdatera er lite om den! Jag började med den förra torsdagen - jag slutade med pasta, ris, potatis, bröd och juice, och bytte ut dessa mot nyttigare alternativ. Exempelvis äter jag nu mer rotfrukter, mathavre, qinoa, blomkålsmos m.m. Det finns faktiskt massor av alternativ till pasta och sånt! Hur som helst, bara genom att dra ned på kolhydraterna och motionera lite har jag gått ned 2 kg på 6 dagar. Det är ganska fantastiskt!

 

Jag vill påpeka att jag äter frukost, lunch och middag med frukt eller osockrad yoghurt som mellanmål. Jag har varit extremt noga med att inte glömma en enda måltid! I'll never go back to carbs!

Vi fick den!


Fick nyss ett telefonsamtal från bostadsbolaget. På onsdag ska vi in och skriva på kontraktet och i mars flyttar vi! Lägenheten är ca. 70 kvm stor, har 2 sovrum, kök och balkong. Den är fräsch och fin :) Jag är glaaaad!

Söndag.

 

I går klippte jag av mig mitt hår. Inte helt frivilligt, men eftersom hypotyreos och stress har gjort sitt till hade håret ändå bara blivit tunnare och tunnare, och mer slitet. Men jag blev nöjd med resultatet iallafall! Det är en söt frisyr och den är ju enkel att hålla efter :) Och i och med att håret runt ansiktet är ganska långt upplevs ju frisyren inte som speciellt kort.

Så, vad tycks?

 

Jag har även påbörjat en stenhård LCHF/GI-diet nu. Det funkar över förväntan hittills! Jag har uteslutit bröd, pasta, ris, potatis (okej, jag kommer fuska med potatisen, no way att jag slutar äta det helt), juice och liknande substanser. Dessutom har jag helt uteslutit mjölk ur min diet och dricker numer sojamjölk eller havremjölk. och så dricker jag förstås massa vatten! Dessutom har jag insett vikten av att aldrig slarva med en måltid. Om man äter regelbundet blir man ju inte så himla sugen på onyttigheter, så dieten sköter ju sig själv ;D

 

Motionerar gör jag också. Jag har börjat lugnt med promenad 3 gånger/vecka och styrketräning 1-2 ggr.

vad tycker ni, ska jag utvärdera hur det går veckovis?


Om någon timme ska jag äta lunch, sedan ska jag och Jacob promenera hem till hans föräldrar! På eftermiddagen blir det rollspel med the gäng. See you!

 

 


Kursstart!

Måndag - Slöa! :D
Tisdag - Kursstart, låna böcker, intyg till CSN om examenskurs, skriva bokrecension, kontakta kåren, skriva sammanfattningar på 2 kapitel från ekoturismen (puh)!
Onsdag - Läsa in inför imorgon eftersom jag missar skolan på förmiddagen, skriva på ex.jobbet under kvällen
Torsdag - Läkartid kl. 10, skola på eftermiddagen, fika med Lisa och Ingrid (idag eller imorgon)
Fredag - Skola, sedan helg!

Det ser ut som jag har en del att göra den här veckan. Men det känns bra att ha allt nedskrivet!

"Kan det inte bli vår snart"?

 

Så, god morgon! I dag var jag morgonpigg, minst sagt.
Jag har hunnit pröva mitt nya hemmatränings-program. Varannan dag ska jag utföra det, och just nu är det mycket enkelt och inte alls svårt. Jag har tyvärr inga hantlar än. Jag har däremot ett gummiband! Det känns också mycket effektivt. Så jag skall strax hoppa in i duschen. Sedan blir det frukost.

Och kl. 9.00 är det upprop på Botaniska instutitionen. Efter uppropet ska jag ta en skön promenad upp till Zoologiska, och så ska jag låna lite kursböcker också. Den här kursen verkar intressant! Får återkomma om någon vecka och se om jag har ändrat mig eller inte.

Och igår fick jag reda på att jag blev godkänd på ekoturismtentan. Ja, jag var till och med bara 1,5p från VG! Helt otroligt säger jag (med tanke på att jag inte pluggade ens en timme inför den). Så kan det gå när man är intresserad av sitt ämne :)

 


Vår nya soffa.


Jag känner att jag får ta och visa upp den nya soffan också! Den är klädd med ett grovt tyg vävt med mörkare och ljusare röda trådar. Ska se om jag kan få en hyfsad närbild på det någon dag när det är bra ljus, men annars får det vara :)

Och mamsis har köpt vackra kuddar som passar mycket bättre i den än vad de vi har nu gör!

I dag träffade jag Mirea på stan en stund. Vi tittade på smycken och kläder, men jag köpte ingenting. Jag skulle gärna ha lite mer halsband. Om vi får lägenheten vi har tittat på planerar jag att köpa flera fina krokar och sätta över en vägg, och sedan hänga olika fina halsband på dem! det skulle se jättefint ut, som på den här bilden:

Det vore verkligen superfint!

Nu ska jag öva lite på min presentation som jag ska hålla imorgon. Sedan är det sovdags.

 



God morgon!

Här sitter jag och väntar på att killen som ska leverera min nya soffa ska ringa snart. Det är ju typiskt - när de säger att de kommer mellan 9 och 11, klart de ska komma närmare 11 :P

I dag ska jag ta det ganska lugnt. Ska skriva klart ett mindre arbete lite senare mot kvällen. Annars ska jag bara småpyssla lite, lyssna på skivor och kanske diska.

Vinyl är bäst <3

I can do anything!

Aleks goes very personal

Jag har gjort någonting åt apatin. Jag har tagit det frösta steget mot att må bättre igen!
Jag sätter upp mål - ett i taget. Och jag fullföljer dem. Och känslan jag får efteråt är underbar!

Jag vet att skolan - livet - sömnproblemen; allt kommer att ta en vändning till det bättre nu. När jag väl somnade på morgonkvisten sov jag bättre än vad jag har gjort på nästan en månad. Jag fick sova flera timmar i sträck utan att vakna en enda gång!

Man borde reda ut sina problem lite oftare kanske, och inte hålla dem inne och tänka att det löser sig ;p
Och Jacob är underbart duktig på KBT-tips!


We are the robots.

Vaknade på eftermiddagen idag med en så fruktansvärd världsfrånvaro. Jag har vandrat omkring halvt apatisk i flera timmar. Jag vet inte varför jag mår så här ibland. Men så är det.

Men!

Men!

Jag satte mig ned och byggde ihop några av mina robotar och det fick upp humöret något sånär. Nu kan jag iallafall påstå att jag har åstadkommit någonting i dag.


Och om ett par timmar ska jag möta kursarna på en tapas-restaurang. Jag borde se fram emot det, men jag orkar egentligen inte. Men jag går dit ändå, äter lite och sen åker jag hem.

Vilken produktiv dag det här blir. Verkligen!


Fortfarande vaken, men har ny design.

Jag känner mig hyfsat nöjd. jag har velat ha bloggen färgglad ett längre tag nu! och nu jäklar :P
Jag menar, nu är vi ju på rätt sida av året och snart kan man börja längta till våren så smått. Även om det är långt kvar tills den kommer. Så då passar det med färger :)

Nu ska jag nog försöka sova.

Nattvaken.

Jag har sedan ett par veckor tillbaka lidit av nattvakenhet. Någon slags insomni. Den vill liksom inte riktigt släppa trots att jag gör mitt bästa för att lägga mig i tid, inte sova länge på morgonen, inte sova på dagen. Förhoppningsvis släpper det snart. Någon gång måste man ju sova, tycker jag. jag tror att jag ska göra en ny header till bloggen, eftersom jag ändå inte har något bättre för mig just nu.

Gott nytt år!

Allesamman :)

Hoppas att ni hade en fin nyårsafton! Jag och Jacob åt middag hos hans föräldrar. Sedan spenderade vi hela kvällen tillsammans bara. Vi tittade på TV, lyssnade på musik och gick ut vid 12-slaget och tittade på alla fyrverkerier. Det var riktigt mysigt måste jag säga! och jag är faktiskt glad att vi inte gick till någon stökig fest.

Må detta år bli ännu bättre än det förra!