Det finns ingen snö...

Eller jo, tyvärr. Det var ju vår nyss! vad hände? Att man ska bli lika förvånad varje år :p Nåväl. Jag sitter för närvarande och äter frukost och gör upp en budget för april månad. Jag har insett att budgetar är bra att göra, så att man kanske kan håla litet bättre koll på tillgångarna, och framförallt vad det är som pengarna går till! Plus att jag behöver spara pengar om jag ska resa och dessutom köpa en ny dator inom ett år!

Strax skall jag åka och handla. Jag hade tänkt att pröva på det där med råkost litegrann. det verkar nyttigt och gott, så jag skall köpa en massa grönsaker, bönor och rotfrukter, och så en del kött som man kan äta till, eftersom köttproteiner är viktigt. Det blir ju inte bara sådan mat såklart, men ett sådant mål om dagen kanske :)

Sedan skall jag plugga ordentligt eftersom det bara är 12 dagar kvar till tentan nu! Och två av dessa skall spenderas ute i skogen, och jag hoppas, hoppas, hoppas att snön har försvunnit tills dess!

Ha det fint!

Uppdatering! kl. 14.10
 Så, nu har jag handlat massor av nyttigheter! Såhär blev min lunch idag. 1 pkt bacon, färskpasta och så massa goda groddar, ruccolasallad och tomater. Jättegott! Och erkänn att det även ser sjukt gott ut !

image24

Här sitter jag!

Och äter godis =) Det har vart en väldigt slapp kväll hittills, så nu skall jag nog sätta igång med något vettigt strax, dvs plugga cellbiologi! Sitter och lyssnar litet på musik, kollar lite bloggar och så vidare. nej, det börjar verkligen kännas som om jag vill göra någonting vettigt!

Idag har jag fått iväg sommarjobbsansökningarna också! Det känns bra =) Det är så skönt att man kan maila sitt CV och så, så man slipper krångla med skrivare, brev och sådant. Jag har inte riktigt tid med det just nu, för det är väldigt mycket i skolan! Nej, nu blir det cellbiologi. Bok, se upp, här kommer jag!

Argumentationspanik och förbannad dikt!

Nå, inte direkt panik kanske! Vi skall hålla ett argumenterande tal imorgon, och jag har valt ämnet "datorspel - varför det är bra!". Många fina argument ^^. Jag tror att det kommer gå bra, det gjorde ju det förra gången, med enda skillnad att vi höll ett informerande tal den gången. Då pratade jag om björndjuret, ett halvmikroskopiskt djur (0.1-0.5 mm långt ca.) som kan överleva precis allt (nå, nästan allt)! Det ska iallafall bli hemskt roligt att lyssna på de andras tal, och jag måste än en gång pointera hur mycket jag tycker om klassen jag går i nu! underbara är de :)

Vad har jag gjort idag då? Jag och Jakob har pluggat, spelat dator, lagat mat och smulpaj, samt vart iväg en sväng nu på kvällen till king's head, en utomordentligt trevlig liten bar, och tagit ett par öl tillsammans med Jakobs käre vän Fredrik. Vi har pratat om allt mellan himmel och jord, bland annat rollspel, world of warcraft, psykologi och biologi. Nördar är vi allihopa, allihopa... and so on. Just ja! På begäran får jag väl ta och, en aning generat, posta en av mina dikter. Denna har käre kamrat Joel även tonsatt faktiskt! Den är väl litet vemodig, men det är väl förståeligt med tanke på hur jag mådde när jag skrev den (jag var ju sjuk i hypothyroidos och hade en sekundär depression, om man nu skall ta det kliniskt). Inspirationen fick jag från när jag hörde dunder från bangårdarna som ligger en bit härifrån. Enjoy! (och... be nice ;))

Den dundrar från bangården där de döda tågen står
Tysta steg ekar mellan spåren
Bangårdens spöken har fördrivits av månen som lyser i natt
Med sitt sällsamma sken.

I natt kallar tågen på varandra med skrovliga röster
Det dundrar på bangården
Tågen som sedan länge försummats av människorna
Och månen som lyser med sitt evigt sällsamma sken

En skugga jagar efter en annan på markens grus
Mellan roströda skenor
En gråsvart katt ropar efter sin försvunna vän
Tågen kommer stå stilla länge än

Underbara, vackra (du gör mig så lycklig!)

(från igårkväll! Då blogg.se vägrade fungera...)
Det finns många saker här i världen som gör mig mycket glad. En av dessa är då man finner ett nytt band att lyssna på. Man kanske har vetat att bandet finns, hört någon låt eller två, men inte riktigt fastnat för det. Sedan en dag så hör man den låten. Sedan är man fast, fast! Just detta har jag varit med om (igen) nu i dagarna. Varför Jakob, oh varför har du inte spelat Belle & Sebastian för mig tidigare? I love it! Det är som musik för öronen (hööhöhöhö). Den avgjort bästa låten just nu är ?another sunny day?. Både texten och melodin är HELT otrolig... kräver dock kanske ett par genomlyssningar för att uppskattas till fullo.
http://www.youtube.com/watch?v=3HTBwv... <-- länk till låten.

Nå, de flesta låtar jag har hört med Belle & Sebastian motsvarar mina förväntningar om hur skön musik skall låta. Jag blir ju så, hooked up på vissa band under mer eller mindre långa perioder. Vissa band har jag varit obotligt kär i sedan jag var 14, andra är relativt nytillkomna förälskelser och vissa glömmer jag bort väldigt fort, återupptäcker och glömmer sedan igen. Jag har ett vackert förhållande till musik.

Vad mer? Ingenting mer om musik i varje fall. Annars då? Jo tack, jag sitter hemma hos Jakob och ritar, dricker vin, lyssnar på musik, skriver blogg och hoppar runt. Vankas det månne varm choklad? Det tror jag minsann att det gör. Jag känner mig på ett otroligt kreativt humör! Jag har suttit och designat ett mycket personligt karaktärsformulär (vi pysslar, som jag nog inte tidigare berättat, med nördigheter modell pappersrollspel a?la D&D) och på detta har jag ritat, pysslat och fixat, så det är jättefint (tycker jag). Jag känner nästan för att skriva en liten dikt också, men eftersom jag inte riktigt är någon fena på diktskrivande så låter vi det vara... for now. Kanske kan jag posta något jag skrivit någon dag, om så önskas? Säg till bara, så :) Kanske vågar jag, kanske inte.

Dags att ta tag i den där varma chokladen tycker jag! Någonting måste göras! Detta är skandal! Utan choklad försmäktar vi på denna ö (vi befinner oss ju faktiskt på hisingen)!
Hoppla!

Önskelista

Jag kom inte riktigt på någon rolig bild till idag. Däremot har jag pysslat och knåpat ihop ett vykort till söstra mi! Jag hoppas hon tycker om det :) Sedan har jag en liten önskelista över saker som jag skall köpa i framtiden när jag har sparat ihop tillräckligt med pengar för att kunna göra av med några!

Nu ska jag och Jakob äta popcorn och titta på film! So long ^^
image23

Ohoj, fredag!

Goddag!
Jag sitter här vid datorn, dricker en aning för starkt kaffe och mailar frenetiskt med min klass om gruppuppgifter och hurvida en föreläsning skall flyttas från den 18e till den 14e eller ej. Det lutar åt att den blir flyttad, så då får läraren nog acceptera att jag kommer in kl. 10 eftersom jag har körlektion just den dagen. Har jag nämn det förresten, att jag har börjat köra igen? Jag planerar ju att ta mitt körkort innan juli, så vi får väl se hur det blir :) Det känns bra so far iallafall, och kan jag köra i göteborg så kan jag nog köra var som helst.

By the way, påminn mig om att jag ska söka sommarjobb nu i veckorna! Jag har uppdaterat mitt CV och så, så nu skall jag bara bestämma mig för vilka ställen jag skall söka till, skriva ett personligt brev, och skicka iväg! Jag hyser hopp om att få hamna på universeum, en djurpark eller något åt det hållet.

Nu skall jag och Jakob strax ta en promenad till hans föräldrar och äta lunch där :) Men först och främst skall jag läsa tidningen Eko (WWFs medlemstidning) som kom idag! Jag hoppas att Elle kommer i dagarna nu också =)

Jag har suttit och funderat på vad jag kan tänkas posta för rolig bild idag, men jag har inte kommit på något just sådär, så jag får nog återkomma.
Ha det fint!

Långhelg!

Jag är ledig idag, imorgon och hela helgen! Alldeles underbart :) Jag och Jakob har precis varit och spelat badminton. Vi suger väl equally much på det skulle jag vilja påstå, men roligt är det! Så nu skall jag äta litet, och sen skall jag ta itu med diskberget (nå... så mycket är det faktiskt inte) och dammsuga, för det känns som det behövs. Sen ska jag börja ta itu med cellbiologin. Det är ju tenta i början på april, så det är nog läge att börja plugga nu!

Nå, dags för städning. Här kommer ett nytt efterlängtat avsnitt av gummisnubbarna!
Enjoy :)
image22

En sorts fjällvandring.

Igår och idag har jag haft utomhuspedagogik. Detta innebar aktiviteter och övernattning i vindskydd på en plats som heter Kynnefjäll (ligger ganska nära Norge). Lägret slogs upp precis i utkanten på ett vargrevir! Tyvärr hörde vi inga vargar =(. Första dagen kom vi dit runt kl. 9 på morgonen. Vi fikade, gjorde några övningar/lekar och blev lagom varma :) Sedan gjorde vi upp eld och lagade mat (vissa över elden, andra i trangiakök). Sedan var det mer aktiviteter och lekar, och så satte vi upp vårt vindskydd. Se så snyggt det var! Vi lade in ett golv av pressenning senare också. Vädret var för övrigt underbart! det var jättevarmt i solen :)

image18

Mörkret sänkte sig över fjället och det var en väldigt fin kväll med grillning, mycket prat och en del lekar. Vi grillade korv och marshmallows (ja, jag lyckades iallafall elda upp mina ^^). Sedan fick vi i uppgift att i små grupper berätta en liten historia om nordisk mytologi för de andra grupperna. Min grupp berättade om kloka gubbar, alruna-rot och andra örter, och vilka magiska krafter de alla besatt. Visste ni, att om man köpte en alruna som amulett så måste man sälja den innan man dog, men för ett lägre pris än vad man köpte den för, ty annars var ens själ fördömd! Och det gällde att inte vara sist i ledet, för fick man alrunan till skänks så kunde man ju inte sälja den vidare!

image19

Sedemera blev det morgon! Och en sådan vacker morgon sedan :) Solen sken och det var väldigt härligt att vakna tidigt till fågelsång och skogens ljud (och i viss mån en av mina sovkamraters snarkningar ^^). Dagen ägnades åt aktiviteter, lite uppgifter och en hel del lekar! Sedan var det dags att åka hem. Det var hur som helst en fin utevistelse, även fast jag aldrig fick höra de vilda vargarna yla.

image20image21

Across the universe

Igår orkade jag inte vara ute så länge, så jag drog hem runt tio och tittade istället på filmen "across the universe". den har numera hamnat på listan "Aleksandras favoritfilmer". Ty fusan vad bra den var! Jag har lyssnat på the beatles hela dagen, och vill bara se om filmen gång på gång på gång! Kolla upp den filmen, och se den, säger jag bara ^^

Idag har jag varit och klippt mig och färgat håret. Jag är numera riktigt rödhårig, and I like it! Det ser riktigt annorlunda ut och jag känner knappt igen mig själv. Nu skall jag nog sova en sväng innan Jakob kommer hit. Sen är det klassfest på kontiki :)

Här kommer en bild på hur jag ser ut nu! Kort och rött. Känns modigt!
image17image16