Vardagens små äventyr.

I bland råkar man ut för små äventyr i vardagen. I dag till exempel skulle jag öppna ett skåp för att ställa in de nydiskade, nytorkade kastrullerna. På ett relativt odramatiskt vis lossnade då plötsligt handtaget till skåpet, men i min hjärna blev det tydligen kris och panik.

En normal människa släpper troligen handtaget, ställer ifrån sig kastrullerna och går och hämtar en skruvmejsel. Jag däremot stod där, framåtlutad, med handtaget i ena handen och kastrullerna i andra. Och med en otroligt förvirrad och lätt panikartad uppsyn började jag ropa "VARFÖR HÄNDER DET HÄR?" om och om igen tills Jacob sansat tog kastrullerna ifrån mig. Då kunde jag plötsligt tänka igen och hämtade således skruvmejseln och skruvade tillbaka handtaget.



När detta sedan var klart så kunde allt ha varit frid och fröjd. men så var det inte. För att någon, jag vill inte avslöja namn här, hade lyckats få ett plastpåsehandtag runt handtaget. Här skulle åter igen en normal människa helt enkelt skära loss handtaget och vara nöjd med det.

Alltså började jag åter igen snurra runt i små cirklar och var på väg att hämta skruvmejseln. jag menar, vilket monster lemlästar en oskyldig plastpåse liksom! (Jacob, that's who >:( )

Har jag nämnt att jag pluggar väldigt mycket om dagarna just nu? Jag skyller på att all min hjärnkapacitet går åt till det. Är alla med på det? Bra.


Like a boss.


Fuuuuu



Nämnde jag att jag egentligen hade planerat sovmorgon till 10.00 i dag?

Titta, en soffa!

Jag och Jacob har fått överta Jacobs mosters soffa, eftersom hon inte har plats för den. Vi är båda mycket nöjda. En stor hörnsoffa som passar rummets dimensioner. Dessutom är den väldigt mysig att sitta/ligga/krypa ihop/klappa katter/se på film i :D


En dag!

En dag ska jag ta tag i det där med bloggdesign. Jag gör om lite då och då, men jag känner mig inte riktigt nöjd. Ska jag ha en kul bakgrund liksom, eller ska det vara helfärgat. Hur ska headern se ut? Ska den vara lite kul och plottrig eller ska den också vara "clean"? Just nu får det se ut som det ser ut, så får det vara så ett tag, tills jag kommer på något bättre.

In other news så har jag inte gjort någonting vettigt över huvud taget i dag! Däremot var jag vettig både igår och i förrgår, så det räknas väl lite i alla fall?

Eller jo. Jag ska faktiskt ge mig ut på en expedition i dag. En lång farofylld resa till Kortedala torg, där jag tappert skall jaga matvaror för min och min sambos överlevnads skull. Som bekant så är ju världen utanför lägenheten fylld av faror så som syraregn och raptorer, så det kommer att bli väldigt farligt. Det är därför jag inte har kommit iväg än! Vem går frivilligt ut bland syrapölar och livsfarliga dinosaurier, liksom?

En lyckans dag då jag hade trotsat farorna utomhus och införskaffat chokladpudding. Those were the days (typ en vecka sen).

Jag har en superkraft!

Jag har en superkraft. Jag kan skjuta upp saker jättejättelänge!

Ville bara säga det.

Jag läser inte nyheter

jag pratade med en bekant om nyheter och jag kom att tänka på mig själv och mitt förhållande till tidningar i allmänhet, och kvällstidningar i synnerhet. För ganska många månader sedan gjorde jag ett mycket aktivt val; jag slutade läsa nyheter.
Att sluta läsa nyheter kan vara bland det bästa jag har gjort! Jag tänkte mycket på varför tidningarna och reportrarna känner att man måste veta alla detaljer om hur ett hemskt mord har gått till, eller hur en stackars katt blev plågad till döds. Handlar det bara om läsarsiffror? Varför vill människor läsa om det? Det blir som något slags perverst nöje nästan att läsa om de äckligaste och hemskaste nyheterna.

Så jag slutade helt och hållet. Jag vet ju redan att det sker en massa hemska saker ute i världen. Jag behöver liksom inte läsa alla detaljer om det också. Jag är inte naiv, men jag vill inte heller ligga på kvällen och tänka på alla otrevliga detaljer som inte vill försvinna ur hjärnan. Och alla viktiga nyheter har jag faktiskt fått reda på ändå, trots att jag inte läser tidningar! Jag tror inte att vi behöver alla detaljer. Jag tror att många nyheter kan vara samhällsnyttiga, men många fler är bara onödigt hemska och jobbiga och det känns inte som att tidningarna över huvud taget har någontingt viktigt att säga. Det är min åsikt i alla fall. finns det någon som har en annorlunda åsikt? är det viktigt att publicera alla nyheter, att skriva om allt som händer? Ska man skriva om detaljerna?

Över till någonting helt annat - det var helt underbart väder ute i dag (förutom the occational ösregn) och ljuset på kvällen var helt ömäjzing. Regnbåge över förorten, det är grejer det.


Äntligen frisk

Gudars skymning.

Jag är äntligen frisk efter att ha varit sjuk i tre veckor. Tre. Veckor. Jag borde bespara er detaljerna, men muskelinflammation, influensan och luftrörskatarr. Thumbs up for you immune system!

Jag är klar med det mesta praktiska vad gäller exjobbet. Nu gäller det att artbestämma och sedan skriva, skriva, skriva och skriva mer. För om någon månad ska jag börja söka jobb! Det är skitläskigt, men roligt också. Att få lön vore ganska trevligt. Särskilt när vi har bestämt oss för att göra om i lägenheten, typ måla väggar, skaffa nya möbler och sådant. Blir mer uppdateringar om det när det väl sätts igång. Vi ska åka och titta på Jacobs mosters gamla soffa på lördag i alla fall!

Jag har i övrigt skaffat några roliga fotoappar till telefonen, så att jag kan göra jätteöverdrivna hipsterbilder. Hurra, säg? Kolla vad fäncy bilderna blir.

Från rollspelsmötet nu i kväll. Jacob sitter och spelleder och det är 70-tal! Wow, va? Höhö.

Och en superöverdrivet tillfjantad bild på mig, med text på!
Jag tycker om fotoappar. Jag ska BARA göra hipsterbilder hädanefter. ENDAST!