Upptagen igen.

Hej och förlåt för den hemskt dåliga uppdateringen! Jag har varit mycket upptagen den senaste veckan, med att få ut alla paddor till utehägn (examensarbetet) och att räkna på den nya statistik jag har fått in efter bara en vecka! Alltså, jobbat flitigt på mitt examensarbete helt enkelt :-)

Jag tänkte hur som helst att jag skulle lägga upp lite bilder senare, på lägenheten. Behöver nämligen tips nu när hösten kommer och det blir mer pengar över till inredning! Möbler, textiler, färgval. Allt är uppskattat!
Bilder kommer imorgon troligen :)

Höstkläder!

Jag har tittat runt lite på olika sajter nu och kommit fram till att det jag bäst behöver i höst framförallt är:

Koftor - Koftan är det ultimata plagget. bara att slänga på över ett linne/t-tröja and you're done
Blusar - Fina blusar som sitter lite löst är jättefint till jeans, kjol, you name it
Klänningar - Stickade eller enklare vardagsklänningar med fina mönster
Skor - Ett par snygga ankelboots med lagom klack behövs. snyggt till det mesta. Det viktigaste är att man kan gå i dem utan att få ont i fossingarna ;-)



Vad tycker ni? Vad ska man köpa till hösten egentligen?

Glass&blåbär.

Kors vilken härlig kväll! Jag och Jacoben har ätit oss mätta på glass med blåbär + mörk choklad. Så gott!
Sitter och spelar lite just nu, nördar så där, ni vet. Jag har ju ingenting bättre för mig på kvällarna, för tillfället. Annat blir det väl om någon vecka när jag ska börja skriva på examensarbetet, på riktigt alltså.

Tänkte lägga upp en liten "inköpslista" imorgon, över kläder som jag... hm... behöver ;-) i höst. Nya skor vore ganska näjs... Ny jacka, gärna lite armé-inspirerad.
Köpte nya Elle här om dagen och fick massor av trevlig inspiration! Elle är den enda "tjejtidningen" jag läser, eftersom den till skillnad från andra månadstidningar håller hög kvalitet, faktiskt handlar om mode och inte bara sex, sex och åter sex :-p





Lite egobilder som jag tog förut och fixade till lite. Visst har jag anlagt en snygg mustach?

Vad skall jag göra med mitt hår?

Det börjar bli dags att få lite ordning på håret igen känner jag! Ska besöka frisören i slutet av månaden. Jag funderar bara lite på vad jag ska göra. Jag funderar på att ljusa upp det rödbruna med slingor, samt klippa av det slitna längst ned så klart. Visst vill jag ha långt hår, men det blir aldrig snyggt om det är slitet, tyvärr. Ska nog klippa upp det lite och göra luggen lite flikig. Vad tros om detta? Kom gärna med förslag, för det är lite dåligt med inspiration på hårfronten just nu känner jag.

Ljusare? Lite snedlugg kanske?

Härlig dag!

Idag har jag varit ledig! Very much enjoyed it :-)
Det har blivit lite städning, lite plock, lite handlande och en liten tupplur mitt på dagen. Mysigt, faktiskt! jag gillar att städa när man bara kan gå och småplocka en hel dag utan att behöva tänka på någonting speciellt. Har insett också att det börjar bli dags för lite nytt hemma. Nya möbler, nya textiler och så vidare. Det som ligger högst upp på listan just nu är:

  Byrå till hallen (gärna vit eller svart)
  Matta till vardagsrummet (beige, mörkbrun eller mörkgrå)
  Handdukar (små)
  Sängkläder

En ny fåtölj behövs också, men än så länge får den gigantiska vinröda stå kvar. Den är trots allt otroligt skön att sjunka ned i! Kort sagt så får det nog bli en tripp till IKEA så småningom, vilket inte alls låter helt fel i mina öron!


Fina handdukar från bland annat IKEA, Hemtex och designonline.se

(För övrigt, Marimekko-saker måste vara vävda endast av nyfödda lamms ögonfransar, skördade då skärtorsdagen infaller under fullmåne, så löjligt dyra som de är).

Jag är pensionär.

veckans planering:
- Gå med i PRO
- Hämta ut folkpension
- köpa kaffebröd (riktigt torrt)
- Koka riktigt svagt, men ändå mycket beskt kaffe
...

Skämt åsido, jag har åsamkat mig ett diskbråck (allra troligast) och trots att det gör mycket, mycket ont så kan jag inte låta bli att lustiggöra mig över att det trots allt är lite av en pensionärsåkomma. Jag ska försöka få tag på en sjukgymnast imorgon som ska få titta på mig. Håhå jaja! Ack och ve! Nu är det dags att försöka sova. Ha det gott!


Så här ser det ut i vardagsrummet varje morgon. Mycket fint tycker jag :-)

Magsjuk.

Bläää. Jag och Jacob har varit magsjuka idag; inte roligt. Var just på väg att sätta mig på bussen när jag blev yr och rätt illamående, så det var bara att pallra sig hem igen och däcka i mysfåtöljen med en metro. Tur att jag inte hann sätta mig på bussen... Bussresa + magsjuka är väl inte världens kombination ändå, med tanke på hur magen mår :-p

Men imorgon ska jag åka in igen. Imorgon skall jag nämligen få börja fixa med uteterrarierna, och äntligen börja studien! Hurra!

Jag har för övrigt pillat ihop en ny header som passar sensommaren lite bättre. Vad tycks?
Jag längtar ju lite efter hösten, faktiskt. Jag älskar färgerna, att det blir lite kallare och fräschare i luften, och jag älskar att få ha på mig mysiga höstkläder :-)


Slöar.

Jaha. Har vart här i drygt 40 minuter nu.
Nehepp. Dags att sätta igång kanske?

Jag är lite lat, men det får man vara ibland! Så det så :-p

Lite festbilder.

Här kommer lite bilder från festen, något försenade. Enjoy!

Jakobs vänner - mycket trevliga flickor!
Joel och Jacob - Joel är nyss fylld gubbe, dvs 30 år. Joels mustach är inte heller helt ironisk.
Jacob har druckit lite vodka och dansar till musik, direkt från youtube :-p
Jag
Anders "varför ska jag le när jag inte är glad"
Jakob, festens värd - Visar saker man kan göra med smör? (ingen aning om vad han gör på bilden)

Har något fler bilder, men de flesta är ganska snarlika dessa :-)

God planering är a och o?

Jaha. Här sitter jag och bussen gick precis. Efter ledig dag kommer jobbaredag, som bekant och just idag är det söndag. Att det är söndag inverkar inte på arbetsglädjen, men det inverkar tyvärr på busstrafiken. Då folk tycker om att åka hem från smögen på söndagar kan man tycka att bussarna borde gå oftare än varannan timme, men så är dock inte fallet. Absolut inte.

Så med min goda planering for jag iväg klockan 10 imorse, kom fram till Nordens ark kl. 12.(tänkte mig att jag skulle vara klar med allt lagom till 15.00).
Jag städade terrarierna och skulle... Ja, för ungefär 20 minuter sedan sätta igång med slaghåvning.
Det började regna.
Det började regna löjligt mycket.
Nu, när bussen har gått har det slutat regna. Här sitter jag, klar med allt. Terrarierna är rena, paddorna är matade och mätta. Och det är två timmar kvar tills bussen går. Vad säger man? Hurra!

Tänkte lägga in lite festliga bilder från lördagens bravader senare ikväll. Fest med tema Ryssland, minsann.

Ledig dag.

God kväll!
Jag skall precis till att lägga mig. Jag har varit ledig idag, vilket innebär att dagen har spenderats famför datorn, med god mat och senare med en bok. Mycket mysigt med andra ord!

Dalek har även fått gå ut på en svängom. Han tycker om att vara ute den katten, kan jag berätta. han visar att han vill gå ut genom att gå omkring och jama en stund, och om vi inte reagerar, hoppa upp och tända lampan i hallen(!?) Underlig katt det där.



Jag fick även hem min nya mobiltelefon igår! Den är råååza ;-p precis som min mp3-spelare av samma märke. Jag måste erkänna att jag blir lite sådär mysigt glad av mina skära elektronikprylar. Jag kanske är lite tjej ändå, innerst inne?


                                  Sony ericsson w595

Bilder från min nya kamera!

Lägger rätt och slätt upp lite bilder som jag tagit idag. Sicken mästerfotograf man är ;-p Alla bilderna är för övrigt oredigerade för tillfället.

(klicka på bilderna för modell större)

Idyll?

Hur löjligt/idylliskt har man det om båda vaknar upp exakt samtidigt, och i samma sekund vänder sig mot varandra och börjar sjunga: Godmorgon, godmorgon, hör fåglar sjunga glatt...! :p

Och ja, dans ingick.

Städdagen.

Idag är jag ledig, vilket innebär städdag i det Hallberg/Gustafssonska hushållet.

Dammsugning, diskande och plockande.
Katter, gammal mat och dammtussar.
Toalettrengöring och tomma plastförpackningar.

Och sedan, när vi är klara så tittar vi på varandra, pustar ut och sätter oss vid varsin dator. Kanske spelar vi World of Warcraft tillsammans, eller så pratar vi med varandra om olika obskyra nyheter vi hittar på olika nyhetssajter.

In other news; på måndag får jag mina CSN-pengar, äntligen! 16 000 kr blir det. Ett mycket välkommet tillskott till kassan (kassan som består av 31 kr just nu)... Detta hurrar vi för: Hurra!
På spenderlistan står en kamera, en mikrofon till datorn och... ja, mat. kanske något klädesplagg. Men det viktiga är att spara känns det som. får se helt enkelt! Å andra sidan känns det som att jag kan unna mig lite nya kläder efter att inte ha köpt ett enda plagg på ca. 4 månader. Ja, ni hörde rätt. 4 månader. Hisnande!