Jobb och ledighet.

Äntligen ledig en dag! :-) Jag har jobbat hela veckan och det har gått bra! Jag har inte kännt av någonting från operationsärren. Nu är jag ledig i eftermiddag och imorgon, så jag skall passa på att umgås med pojkarna, städa, plugga och tvätta. Och när jag kom hem så fann jag ett brev från chokladogram.se med dumlekolor i! Jag har blivit medlem där, så det är därför jag fick choklad :-)

(By the way, jag var inne på hon blondinbellas blogg och läste att honb blivit utsatt för ett övergrepp när hon var i Italien; sedan läste jag kommentarerna. Man blir fanimej mörkrädd... "skyll dig själv", "du hittar säkert på", "det är bara ett PR-trick för att få fler besökare", "men så farligt var det väl inte? Sluta gnäll", "det var rätt åt dig som åkte dit när du bara är 17 år" och så vidare. Hur fan är folk funtade? Nog för att man kan tycka vad man vill om flickan, men nog fan kan väl folk hålla käften om sina åsikter? Dessutom tycker jag att det var modigt av henne att "outa" det istället för att skämmas. Flera kommentarer kommer från andra tjejer som utsatts för övergrepp och tack vare detta vågar erkänna det, och det är ju bra! Nå, ville bara avreagera mig lite. Människor borde tänka både en och tre gånger innan de skriver sådanna elakheter till människor, offentliga eller inte. Men jag antar att det är enkelt att vara modig och leka häftig bakom sin datorskärm.)

Eller vad tycker ni?

Nu ska jag iallafall plugga i någon timme och sedan ska jag iväg till Jakob. Ha det bäst, allihopa!

Värmeslag och hårfärg.

Idag är det varmt! (dagens sanning). Kom tillbaka till jobbet idag, och fick se lite nya ansikten, vilket var trevligt :-) De flesta vikarierna är jättetrevliga, så det är kul att jobba, men tusan vad olidligt varmt och kvavt det var i byggnaden. Och inte blev det bättre för att man gick ut på terassen, nej där var det ännu värre eftersom det inte blåste ett dugg. That's a funny thing med Göteborg; när det är kallt så blåser det massor, men när det är varmt så är det helt vindstilla. How about tvärtom!?

Sen efter jag hade slutat så köpte jag hårfärg. Jag har påbörjat projekt "färga håret kastanjebrunt" eftersom jag är trött på svart. Jag är även trött på att håret är så kort... kom igen, väx! :-) Första färgningen klar. Hårbottnen är oklädsamt rödbrun, ena sidan har en snygg brun färg, med svart över och resten är svartbrunt, men trots att denna beskrivning låter ganska hemsk så blev helheten ändå ganska snygg! Tro det eller ej. Om ett par dagar skall jag köpa en flaska brun färg med mindre rött i så ska jag se om jag kan balansera ut det snyggt :-)

Nu måste jag klä på mig och göra iordning mig lite, för jag ska över till Freddy om en stund och träffa pojkarna för lite prat, kakor och rollspelande. Ha det fint i värmen! (hoppas det blir några grader svalare snart).

Kakor, bakelser och läsk!

Gah! Jag är sååå sugen på någonting med socker i! Jag vet inte vad som har flugit i mig, jag har inte ätit sötsaker på över en vecka, och ändå sitter jag här med världens största sockerbehov! Jag bara måste ha socker! Sockersockersockersocker... Så jag resonerar på detta viset; jag kommer vara duktig och plugga hela kvällen. Är jag då inte värt lite socker i form av en flaska läsk/ett par energidrycker och kakor? Jag tror nog att jag är det! Just det. Man must have sugar! Så... nu går jag till affären och köper sötsaker. Toodeloo!

The Göteborg Tea Party.

God kväll och god natt!
Ack, denna kväll! Det har vart så varmt idag och nu äntligen har det blivit svalt, så då får man passa på att ha fönstret öppet litet så att kylan får komma in i min lägenhet, vars lufttemperatur just nu torde ligga någonstans mellan 24-27 grader celcius. Kan vara svårt att säga förstås då jag inte har en termometer i min ägo, men non the less så är det väldigt varmt!

In other news, Joel kom hem idag! Underbart tänkte jag och bjöd genast in herrn på te-party som efterföljdes av promenad till affären, inköp av äpplen, filmjölk, fiskpinnar och körsbär(!). Tänk, det var så länge sedan jag åt körsbär :) och goda var de också! Sedan satt vi och pratade samt avnjöt kanal 5:s pride-tema som består av min nya titta-på-när-jag-inte-har-något-bättre-för-mig-serie Rick & Steve. Jag förklarade även för herr Joel att bostadsbidrag är toppen och någonting som han genast borde skaffa sig, ja, på stört! sade jag (inte, men det är roligt att prata som gamla människor).

Oh! Förresten! Jag har lagt en intresseanmälan på en annan lägenhet. Ungefär lika långt från centrum som denna, fast på andra sidan stan, vid vagnhallen i majorna (majorna är fint :-) ) och guess what... *trumvirvel* (okej, nu får jag det bara att verka mer omvälvande än vad det faktiskt är, but still!) den är nästan dubbelt så stor och kostar faktiskt mindre i hyra än min nuvarande. Dock är den möblerad... Men men, jag hoppas att jag får åka och titta på den iallafall. Det var otroligt få intresserade, bara mellan 6-10 så har jag riktigt riktigt tur så! Det var en väldigt fin planlösning och precis bredvid spårvagnshållplatsen med! Så jag hoppas hoppas hoppas! Och ni kära läsare måste lova att hålla alla tummar ni har nu :-)

Btw, bra låt! Seg live-version, men enjoy ändå go'vänner.
http://www.youtube.com/watch?v=n3h5ULB5rsk

Att sprätta upp sömmarna.

Ja, det är ungefär vad som skall se idag. Om någon halvtimme drar jag till sjukhuset och tar bort stygnen från magen! Lite nervös är jag allt, jag har ju aldrig tagit bort stygn så jag vet inte om det gör ont eller inte. Efter det blir det lite allmän städning och pluggande tror jag.

Och ikväll skall jag faktiskt träffa Jakob! Han har ju kommit hem nu :) Jag skall hem till honom och dricka kaffe, prata och gå på promenad, så det skall bli trevligt! Jag är ärligt talat lite nervös inför det också ^^

Just ja, jag tittade lite på la redoutes hemsida igår. Varför är de fina kl'derna dyrast? Varför kan inte de fula kläderna vara dyra? Ingen vill ju köpa dyra kläder ändå... (logik?). En finfin kofta och en höstjacka, men det känns som att drygt 1500 kr för två plagg är lite väl magstarkt. Men man kanske kan hitta lite budgetalternativ :) (inte för att jag faktiskt behöver nya kläder iofs....)


Ha det vackert!

Sjukskrivning är så TRÅKIGT!

Det är det verkligen! Okej, det är faktiskt helt ok att sitta hemma ett par veckor och håva in sjukersättning på det sättet att man iallafall kan leva senare i sommar/höst, men det är så TRÅKIGT att inte ha någonting speciellt att göra! Jag har till och med börjat plugga till sista omtentan som är om en månad från nu bara för att ha någonting att göra, så den kommer ju förhoppningsvis att gå fint iallafall :P

Det roligaste jag har att se fram emot idag liksom, åka och handla kattmat och ost =p Iofs skall jag åka till Freddy senare, eftersom det tydligen är rollspelande ikväll med :) så det är ju trevligt! Men tiden går ju sååå långsamt! Inte går den snabbare heller när jag sitter och väntar på att Jakob skall komma hem från sin stuga i norrland. Ja, you heard me right, jag sitter och väntar på att han skall komma hem :) Så att jag kan få umgås lite med honom. Jag börjar ju sakna honom nu, och inser väl att det kanske var lite drastiskt att göra slut, men å andra sidan så var det väl det jag ville just då. Det är knepigt ibland!

Ingen serie idag tyvärr. Visst har jag tid att göra en, men jag är lat också kära läsare! ;p Jag skall ta en dusch och sedan bege mig till affären så småningom! Ha det fint i värmen (det är iallafall väldigt varmt i Göteborg!)

Opererad

Hej!
Nu är jag ute från sjukhuset, och nu kan det där jäkla blindtarmsbihanget aldrig störa mig igen =p Vilken tur att man har sina vänner! Jacob och Fredrik har besökt mig varenda dag, och Jacob stannar hos mig ett par dagar nu, lagar mat åt mig, tar hand om mig och ser till att jag får komma ut och röra lite på mig så att jag tränar upp magmusklerna igen! Mina vänner är bäst <3

Min mage är helt uppsvälld just nu. Det ser ut som jag är gravid :p Och det gör rejält ont faktiskt. Men nu kommer jag nästan upp ur sängen själv iallafall!
Och så kommer jag få tuffa ärr på magen också ^^



Mycket har hänt sedan sist!

Så, nu skall jag väl börja skriva igen, jag har nog litet tid mellan jobb och pluggande! Idag är jag sjuk - jag har varit sjuk i nästan en vecka nu faktiskt. Ont i halsen! Jag hoppas verkligen att det inte är halsfluss, men skall gå till vårdscentralen senare och kolla upp det!

Jag har gjort en hel del hittills i sommar: Jag har vart på öland, jag har vart i skåne och firat midsommar, jag har vart på arvikafestivalen (otroligt roligt!) och jag har skaffat en till katt! Jag har haft denna 1-åriga lilla pälsboll i 2 dagar nu och de börjar komma ganska bra överrens! Han heter egentligen Molle, men eftersom jag hyser en stor kärlek till BBC-serien Doctor who så har han fått tilläggsnamnet "Dalek" efter en robotras i serien!

Så här ser han ut!


Jag har även slängt ut barbordet nu och köpt ett riktigt bord, så nu ser det mer vuxet ut och mindre studentlya-aktigt. Det vart faktiskt otroligt snyggt :)

Och nu, självklart! Gummisnubbarna. Enjoy!