Varghatare, sekt eller machokultur?

I morse när jag loggade in på Facebook möttes jag av den här nyheten http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13879041.ab

Jag läser ju normalt inte nyheter på eget bevåg, men den här gången kände jag mig tvungen att gå in och läsa och försöka förstå vad det är som driver människor till att utföra sådana här handlingar. Min första reaktion är att bli riktigt förbannad. Sedan börjar jag fundera - varför är de här personerna så drivna i frågan? Hur kan blotta existensen av ett djur föda så mycket hat?

Likheterna med någon slags sekt börjar bli ganska många. Medlemmarna i hata vargen-sekten beter sig irrationellt. Inte bara Sveriges vargar ska utrotas, nej alla vargar i hela världen skall utrotas! Vargen är djävulen och varghatarna drar ut liksom religiösa riddare för att stävja ondskan! För vargen är ju ond, eller?

Eller är det helt enkelt så att en viss typ av människor dras till den här machokulturen? En typ av människor som lika gärna skulle kunna dras till rasistiska kretsar, eller bli fotbollshuliganer. Män, för det är oftast män - som vill känna samhörighet. Det är lätt att dra paralleller mellan varghat och främlingsfientlighet om man tittar på det utifrån. Och det är lika lätt att förstå att det kanske inte alls handlar om vargen. Vargen har troligen bara blivit måltavla för de här människornas hat.



Åh grymma värld!

Det är verkligen jättetråkigt att skriva hemtenta!

Jag tog en mycket dramatisk bild för att visa er hur tråkigt det är. Jag skulle ändå vilja påstå att jag har lyckats fånga frustrationen, motviljan och paniken ganska bra med den här bilden. Hur mycket panik det nu är när det går fort att skriva och jag har flera dagar på mig fortfarande... MEN ÄNDÅ!