Patrick 1,5.

Jag och Jacob var på bio ikväll och såg den. Den var väldigt bra! En sådan film behövdes - den tar upp homoadoption och fördomar kring homosexualitet.
Jag har sedan tidig ålder fått lära mig att alla människor skall respekteras, oavsett kön, hudfärg, ålder eller sexuell läggning (tack för det mor och far!) så därför blir jag lite beklämd när man ser hur mycket fördomar det finns, särskilt kring homosexuella män. Jag vet inte vad som var sorgligast; alla fördomar som togs upp, eller det faktum att hela biosalongen satt och småfnissade varje gång det var en kärleksscen. Hur många (förutom små barn och nyblivna tonåringar) fnissar när det är kärleksscener mellan en man och en kvinna?

Jag tänkte också en del kring homoadoption. Homosexuell är som bekant (?) någonting man föds till att vara och inte någonting som man kan uppfostras att bli, rent biologiskt. Därför kan jag inte förstå hur homoadoption kan vara en fråga ens. Är det verkligen värt att låta hundratals barn bli utan ett riktigt hem, med kärleksfulla föräldrar bara för att vissa människor anser att de inte kommer att bli bra människor genom att uppfostras av ett homopar?
Och argumentet "de kommer att bli retade i skolan" är skrattretande. Det är klart att de kommer om föräldrar tutar i sina barn att det är fel med homosexualitet. Det är ingenting barn kommer på själva, utan föräldrar ligger alltid bakom sådana åsikter, vad gäller barn i småskolan.

Är det någon som håller med mig om detta?

Jag har gett GI-kost en chans.

Efter att i flera veckors tid våndats över att jag känt mig trött och hängig, samt växt ur alla mina jeans (jag fick inte ens jeansen knäppta utan minst 5-minuters kamp) så kände jag att en förändring var på sin plats. Efter att i ett par månaders tid känt mig konstant läsk- och godissugen så gick jag över till att äta GI-kost/LCHF (Low Carb, High Fat). På 2 dagar försvann sötsuget och nu efter en vecka kommer jag i mina jeans igen. För att vara ärlig så känns det rätt sjukt.

Jag har proppat maten full av grädde, ost och liknande, och bytt ut pasta mot färska grönsaker, rotfrukter eller färsk frukt. Eftersom man hela sitt liv blivit itutat att fett=farligt så kändes det minst sagt weird. Dock har jag efter denna vecka endast positiva saker att nämna. Here they are:
1. Energi! Jag blir inte däst efter maten (som man gärna blir efter en kolhydratbomb som t ex. pasta), utan får energi. Jag vill ut och röra på mig i friska luften!

2. Mättnadskänslan. Jag blir mätt efter halva intaget mot vad jag är van vid, och när jag är mätt så är jag banne mig mätt! Får inte ned en bit till. Och det håller i sig länge :-)

3. Jag har blivit väldigt norrgrann med hur mycket jag äter. Jag ser till att äta tills jag blir mätt, äta ordentlig frukost, lunch, middag. Dessutom blir jag inte sugen på att småäta.

4. Sockersuget - det är borta! Jag kan numera unna mig en chokladkaka utan att vilja äta mer och mer. Idag till exempel åt jag en munk, och efter det var jag nöjd, fastän det fanns mer. EN munk! :D

5. Frukt. Jag har nog aldrig ätit så mycket frukt i hela mitt liv. Äpplen, päron, mandariner, vindruvor - allt är så gott!

Sist av allt. Jag gör inte det här bara för att komma i mina jeans så klart. Jag gör det för att jag märkt att jag mår bra av det, psykiskt och fysiskt! Det är ingen nackdel att byta ut pasta (även fullkornspasta) mot ugnslagade rotfrukter eller färska morrötter, tomater och gurka. Så här kommer ett litet recept som jag och Jacob prövade idag:

Köttfärs(quorn)sås med ugnslagade rotfrukter.
Stek köttfärs och lök. Blanda sedan i krossade tomater, bruna bönor och vitlök. Häll i en passande mängd vispgrädde. Krydda med peppar, salt och kör i lite ketchup om det smakar för salt. Slutligen, smula i en massa fetaost. Tadaa! En köttfärssås ;-)

Rotsakerna: Skär morrötter, palsternacka och andra goda rotfrukter i stavar eller bitar. Lägg dessa på en plåt smörjd med olivolja - häll även över lite olja. Ställ rotsakerna i ugnen i 15 minuter på 200 grader. Ta sedan ut plåten, strö på resten av fetaosten och ställ in igen 2-5 minuter.

Njut! :D

Lite shopping.

Idag har jag shoppat loss lite - fast på second hand. Det är inte klokt hur mycket kul man kan hitta för under en hundring styck! (Förutom jackan, som kostade lite mer). Jag hittade ett par kjolar, en kofta och så guldklimpen: En plommonlila A-linjeformad plysh/fuskpäls-jacka från 70-talet. Score ^^


Man blir ledsen.

(Behandlar djurpålågeri, som om du är känslig bör du kanske inte läsa!)
http://www.kvp.se/nyheter/1.1344275/22-aring-lamnade-sina-hundar-att-do

Man blir ju bedrövad. Vad är det för människa som gör så här? Hur kan man vara så likgiltig inför två liv? Varje gång jag läser om någonting liknande så tappar jag lite mer av mitt förtroende för människan. Självklart blir jag upprörd när jag läser om misshandel, mord och våldtäkter också, men när jag läser om djurplågeri så blir det på något sett (konstigt nog) mer påtagligt hur kalla vissa människor kan vara. Kanske beror det på att man distansierar sig så mycket från människoplågeri, för att man inte orkar med att ta in allt elende? Jag vet inte. Vad tror ni?

Några höstbilder.

God kväll!
Det har varit en otroligt skön helg. Jag har bara tagit det lugnt och samlat energi, samt känt mig lite kreativ. Jag är sugen på att måla. Jag fick ett mail nu på kvällen om att jag hade alla rätt på min statistiktenta! Det kändes underbart :-D

Här kommer några höstbilder, och snart nog så kommer även en ny spännande serie med... gummisnubbarna! Enjoy the höstbilds in the meantime!


Vinyl.

Idag blev jag kanske tuffast av alla. Jag äger numera en grym vinylspelare + ett antal skivor. Here it is!

(Så, nu är jag inte tråkig längre =p)

Det måste vara utomjordingarna.

Igår såg vi blixtar över hela himlen från 18-tiden och sedan hela kvällen. Det underliga är att det inte hördes ett enda ljud! Inte ett vagt muller ens. Endast blixtar. Därför utgår jag ifrån att det är utomjordingarna som har kommit och att det är deras teleportstrålar som gör att det blixtrar. Jag menar, finns det någon annan logisk förklaring? ;)

Feber.

Jag har feber :-( Detta har inneburit att jag inte kunde plugga till min tenta och även att jag var alldeles för utslagen imorse för att ens kunna gå till skolan. Förkylningar är lustiga. Man brukar ju ofta säga "det är bara en förkylning", men faktum är ju att förkylningar är bland det värsta som finns (och detta kan jag säga väl medveten om hur ont det gör med blindtarmsinflammation, njurinflammation and whatnot). Det är helt enkelt oproportionerligt jobbigt att vara förkyld, mot vad det låter som. Illa, says I!

Nå ja, imorgon måste jag släpa mig till skolan eftersom vi skall börja med ett projektarbete. Wouldn't wanna miss that liksom, ellerva? Ska försöka uppdatera lite oftare för övrigt, jag har blivit dålig på det igen. För ett tag sen nu var det ju nästan varje dag.

In other news, jag kommer till Nyköping den 10e och jag tar Jacob med mig! Bara så ni vet :-)
Bajj bajj