Fullspäckad fredag!

God morgon, eller god dag kanske! Hur står det till?
Jag har en smått genomstressig fredag att ta mig igenom innan jag kan luta mig tillbaka ikväll med en bloody mary. Jag ska äta strax, sedan träna, handla, sedan ska jag hinna plugga mot all förmodan och så förstås städa, och allt detta innan folk börjar droppa in vid si-så-där 18-snåret, eller möjligen tidigare i några vänners fall. Don't get me wrong, mr. sambo får göra sitt också. Han ska diska och dammsuga med mera, men alla jäkla kläder som ligger framme (igen!) är mitt ansvar känner jag.

Dessa kläder! De liksom ringlar och snirklar sig fram ur garderoben och lägger sig på stolar, bord och gärna i sängen. Medan papperskassar fyllda med saker som ska sorteras travar in och ställer sig i garderoben och känner sig ganska nöjda där. Att man ska behöva sortera varenda vecka bara för att de busiga sakerna ska hålla sig något så när på plats :-p

Nu är det nog dags att börja med dagen känner jag, har suttit här liiiite för länge!



Alla helgons dag.

Glad alla helgons dag!



Min frisör är bäst.

Jag har spenderat den här dagen hos min frisör! Hon är bäst på att veta vad jag vill med mitt hår - särskilt när jag inte vet det själv. Dessutom räknas jag som stammis där nu, så jag fick hårimpackning och skalpmassage på köpet :-) Riktigt härligt. frisören klippte bort de slitna topparna och blekte sedan slingor i hela håret. Sen la hon på en kopparröd färg som jag blev alldeles kär i!

Så vi får se hur lång tid det tar innan jag tröttnar på den här hårfärgen också :-p jag har ju en tendens att tröttna lite för fort. Hur som helst, här är min nya hårfärg:

 

I morgon ska jag hålla föredrag igen. Det blev ju inte av förra veckan eftersom jag kände mig så pass oförberedd. nu känns det dock bättre! Har arbetet skrivet och klart och ska egentligen bara öva. Öva öva öva. Blä...

Senare i veckan blir det tjejmiddag som Ing-pling ordnar, och på lördag är det halloweenfest på Belle (Jacobs systers klubb), så det verkar bli en rolig vecka framöver!

Just ja, måste skryta lite också - Jacob skrev högskoleprovet för första gången i lördags och skrev preliminärt 2.0!Jag blev glad :-D.

 

Förresten, vad tycks om min nya bakgrund?


Mina fynd!

Det blev inget bord! Jag har ju egentligen inte plats för det, tyvärr.
Däremot blev det en lampskärm, en tidningskorg och en söt magnet med ett av mina favoritcitat ("En dag ska vi alla dö" "alla andra dagar ska vi det inte")!



Lampan är köpt i en liten affär som endast säljer 60/70-talssaker och lite second hand. Tidningskorgen är köpt på Bolagret och magneten är från Designtorget.

Shopping!

Idag har jag fått pengar så nu ska allt brännas på shopping.

Skämt åsido, jag ska iallafall springa i lite second hand-butiker i dag och leta lampskärm + ev. möbler. Jag är så otroligt kär i ett litet mosaikbord jag hittade igår, men det kostar 480 kr och jag vet inte om jag kan med riktigt. men det är så fint! Skulle bli perfekt som sängbord.


det ser ungefär ut så här, fast med snyggare, mer naturfärgad mosaik. Ha-begär! nå, jag återkommer med eventuella fynd senare ikväll. Ciao!

Hurtbulle nr. 1.

Idag är jag en hurtbulle. Träningen gick jättebra, och jag har börjat öka på lite nu. Och det bästa är att jag inte får ont i ryggen - utan tvärtom! Ryggen känns bättre och mer stabil. Jag har skrivit ned alla övningar i min lilla träningsdagbok, så att jag kan gå tillbaka och se hur mycket bättre jag blivit om ett par månader ;-)

Igår hade jag kvällskurs som vanligt. Fick lyssna på en massa föredrag. Det är så bra när man är i grupp 2, för då kan man kolla vad andra gör rätt och fel, och sen kan man använda det till sin fördel när det är man själv som ska prata! Genialiskt system, det där.

Nu ska jag leta möbler på blocket. Jag ska hitta den där perfeka byrån och den där perfekta bokhyllan. Och jag ska ha det billigt dessutom :-p banne mig! Fast först måste jag nog äta... köttfärssås och rotsaker!

Winter is coming.


Åh, åh, insomni!

Härligt härligt!
För visst är det trevligt att inte kunna sova? Får gå upp tidigt imorgon och försöka vända tillbaka dygnet helt enkelt.

Jag är iallafall duktig i skolan :-p

I morgon ska jag träna igen. Nu börjar det äntligen kännas att det händer någonting! Dags att mäta/väga/ta kort och se om jag ser någon skillnad från när jag började för ca. 2 veckor sedan :-)


Jag saknar landet redan! Vi var hos Jacobs moster Ami för 2 helger sedan, och hos mina föräldrar nu i helgen.


God morgon/god dag!

Hej hej!
Jag var vaken ganska länge i natt så nu har jag fått en ordentlig sovmorgon kan man säga. Det var länge sedan jag vaknade så sent som halv 12. Sitter med mitt morgon-te och mitt alltid lika härligt stökiga skrivbord framför mig. Jag måste städa det idag - igen! Hur tusan kommer det sig att det alltid blir fullt med grejer där?

Snart ska jag iväg till gymet! That's right, jag har börjat träna igen nu. Det känns jättebra! Har vägt mig, tagit mina mått och jag har ett bra program upplagt för att kunna börja lugnt och försiktigt. Perfekt!

Så här ser jag ut idag. Höstmys!

Mitt överfulla skrivbord. Smycken, smink och annat smått och gott.

Kritik - både bra och dålig.

Nu har jag gjort mitt första föredrag på den kvällskurs jag går. Överlag gick det mycket bra! Jag känner mig glad och lättad. Jag valde ett mycket hemkärt ämnde denna första gång, nämligen mikroevolution - naturlig vs. sexuell selektion. Det är ett ämne jag kan prata hur mycket som helst om! Jag utmanade dock mig själv den här gången - jag tog nämligen inte med hela manuset som jag brukar göra, utan bara några små kort med nyckelord. och tänka sig! att det gick så bra ändå! Jag anmälde även mig själv som förstatalare, vilket jag aldrig skulle ha gjort förut.

När det var över efter ca. 8 minuter (jag höll tiden!) så fick jag kritik både från lärare och åhörare. Och nästan all kritik var riktigt underbar att höra. Jag var pedagogisk, jag hade bra kroppsspråk, talade tydligt och med bra tempo. Jag rörde mig över hela golvet och jag var naturlig. Den mer konstruktiva kritiken jag fick var att inte tala till tavlan när jag skrev på den (doh!) och att inte pilla med kläderna (hrm...) :-) Sedan var det roligt att höra att så många tyckte ämnet var intressant, och att jag förklarade bra. Detta eftersom jag planerar att föreläsa i framtiden! Det är ju faktiskt därför jag går den här kursen.

Så med tanke på allt jag har skrivit nu så tänkte jag ge lite tips till er alla som skall prata inför folk - för det är någonting vi alla råkar ut för förr eller senare.

Förberedelse är allra viktigast! Är du väl förberedd kan du improvisera, lägga till eller dra bort någonting. Öva gärna med en timer, framför spegeln, eller med kompisar/partner/föräldrar som publik.

Skriv momentkort som du numrerar. På dessa skriver du nyckelord som du kan titta på om du känner dig osäker någon gång. Numreringen är bra om du skulle råka tappa korten, för då kan du snabbt plocka ihop dem i rätt ordning igen.


När du står där framme, var inte rädd för att lägga ned korten och använda kroppen för att tydliggöra det du pratar om! Använd hela golvytan - om du rör dig tappar åhörarna inte fokus på dig.

Tala lugnt och tydligt med jämn röst (gärna lite djup om du är tjej) och våga ta pauser. Känner du att du börjar skena iväg - ta en paus! Det är jättebra att göra, för då kan dina åhörare ta in det du har sagt och du får själv tid att andas lite.


Använd gärna overhead, whiteboard eller andra tillbehör - men se till att försöka förbereda innan så du vet att allt funkar som det ska. Tala aldrig med ryggen vänd mot åhörarna om du skriver, utan skriv/rita klart innan du talar vidare (dvs, gör inte som jag gjorde idag! haha).

Knyt ihop föredraget med en bra slutkläm som återknyter till din inledning på ett fiffigt sätt. På så sätt påminns åhörarna om syftet och de har lättare att komma ihåg det du sagt.


Sist men inte minst - alla är nervösa. Men du skall aldrig tala om det för publiken! Säger du ingenting så kommer de antagligen inte märka det heller. Och känner du att pulsen drar upp ordentligt så sucka. Det är jättebra för att få ned pulsen.

Det var mina tips! Hoppas att någon har nytta av dem ^^ ha en fin kväll!

Another sunny day.

Nu är jag hemkommen. Jag har köpt ganska mycket idag eftersom jag inte brukar shoppa så ofta, och så behöver jag ju en del nytt nu när hälften av mina kläder är borta! Förutom det på bilden så köpte jag en BH och ett armband, och även hhårtoning. Jag passade på att klippa luggen när jag ändå var hos frisören :-)



Två lite lösare tröjor från H&M, en blommig tunika från lindex och en gråmelerad, hög kjol - också från H&M.

Novocaine for the soul.

Åh, vad länge jag har sovit! Det är första gången sedan jag avslutade examensarbetet som jag har sovit ut ordentligt. Innan har jag poppat upp ur sängen klockan 9 hur sent jag än har gått och lagt mig.

Jag ska strax in till stan en sväng och leta sängkläder och jeans. Hittar jag inga jeans så får det bli någon tröja i stället. Det är så skönt att åka in till stan själv, titta runt själv och shoppa själv. Ingen press och ingen annan att ta hänsyn till. Jag är helt klart en soloshoppare.

Och just ja - hur gick det med garderobsrensningen? Jo, två stora välfyllda kassar kläder som skall sorteras och antingen slängas eller skänkas till second hand! Jag känner mig stolt över mig själv.

Nu blir det frukost och sedan ska jag iväg!


Hundvakt.

Idag har Jacob och jag varit hundvakt åt världens mysigaste hund - Raya! Raya är en finsk lapphund på 10 månader, och hon är hur mysig som helst :-) Att vara hundvakt åt henne var dessutom extra roligt, eftersom det är just en sådan typ av hund som jag tänker köpa när tid och utrymme finns! Katterna var både nyfikna och rädda på samma gång, medan Raya mest ville leka med dem, men det uppkom inga konflikter som tur var! Vi var också ute på en långpromenad och det var jättemysigt! Plus att nu är Jacob också sugen på hund ^^ (yes!)

Nu har hon åkt hem, så nu ska vi spela lite dator, dricka lite kaffe och bara ha det trevligt!


Nu jäklar!

Det här, mina vänner. Är en garderobsrensning! Detta är inte alla kläder jag äger, men jag börjar med de som ligger i klädlådor :P Nu ska allt som inte används bort. Punkt slut! Återkommer med resultat :-)