Angående vargen.

Jag satt och läste ett debattinlägg om varg nu på förmiddagen och läste sedan kommentarerna. Många är de människor som tycks vara totalt okunniga om allt vad biologisk mångfald heter, men som ändå väljer att uttala sig om det. Jag må låta elitistisk nu, men jag anser att om man inte har utbildning, då ska man inte heller slänga ur sig fakta som man tror är sann. Det ger missvisande information till andra som försöker sig på att förstå "problemet".

Saxat ur kommentarerna:
1.Egoismen och självgodheten står vargfanatikerna för! Man struntar i biologisk mångfald som Sverige åtagit sig följa enligt konventionen om biologisk mångfald, item 8j. Där har Sverige åtagit sig att skydda skogsbetesbiotoper, med flora, fauna och lantrasdjur som (till skillnad från vargen) är radikalt utrotningshotade från denna värld. De offras för "en lokal population vargar i kulturbetesmarker".


Denna kommentar är väldigt intressant. Personen som har skrivit den vet uppenbarligen ingenting om vargen som s.k paraply-art. Paraply-art innebär att där vargen lever naturligt kan även andra djur leva i ett balanserat ekosystem. Exempelvis finns det insekter som lever av vargens avföring, och dessa insekter pollinerar växter som i Sverige är hotade idag. Sedan kan man väl diskutera huruvida vargen verkligen lever i kulturbetesmarker eller inte. Skogen känns som ett mer naturligt tillhåll kanske ;-)

2. läste lite mer noga hehe karln har för bövelen rätt egoism hotar den svenska naturen,ja finns det varg som kan äta det mesta fyrfota från hare till älg så är det ju ett givet hot.mot viltet.givetvis ser jag vitt o brett med glädje på att se en mångfald av villt i skogarna,vargen ger mest enfald på sikt,då den sas gör rent hus där den bor och verkar.

(För övrigt, enfald? jo jo :-p haha)

Jag vet inte vad du tänker om den här kommentaren, men min spontana reaktion är att det finns ett annat djur här i Sverige som också gör rent hus där den bor och verkar. En guldpeng till den som kan gissa vilket djur jag tänker på! Ledtråd: det har två ben, bor ofta i städer, tycker om att köra bil och bygger gärna hus/vägar/köpcenter på gamla våtmarker.

Lite fakta: det är en myt att vargen gör "rent hus". Vargen lever i små familjegrupper där den jagar vilt ett par gånger i veckan. Vargen ser till att sjuka och svaga djur rensas ut från populationen, detta på grund av att vargen har svårt att jaga och fälla större, starkare djur. Människor däremot, skjuter gärna de största starkaste djuren i populationerna. Vilket är bäst tror du?

3. Vakna, vi lever på 2000 talet och ingen har saknat vargen på 200 år... och inte lär du få se någon i vilt tillstånd. Ett tips sköt ditt du så sköter vi drabbade i glesbygden vårt. Vargen är mist 200 för många redan.

Minst 200 för många i Sverige. Detta är intressant, eftersom det bara finns ca. 220 vargar i Sverige och Norge, med ungefär 120-160 fast bosatta vargar i Sverigedelen. Sedan hatar jag "sköt du ditt"-attityden. Ska vi tänka så vad gäller alla andra frågor också?

Vargen är och har i flera tusen år varit en naturlig del av det svenska ekosystemet. Det största problemet med den svenska vargen idag är att den är inavlad, inte att det finns för många av den. Det andra stora problemet är att ekonomiska intressen styr och ställer.

Visste du att:

- Det finns sanktioner för gårdsägare att sätta upp viltstängsel? men då de får mer i ersättning per dödat djur väljer de alltså att inte sätta upp det här stängslet.

- I baltikum, Kanada och delar av USA har de i vissa områden tusentals vargar, och har inte några större problem med dessa.

- Ingen människa i Sverige har dödats av varg på över 250 år.

Vad är din åsikt om vargen?


Vargar på Nordens ark

Magiska midsommarafton!

Idag har vart en jäkligt bra dag. Jag skulle nog vilja påstå att det är den bästa midsommarafton jag haft. Vi började med att åka upp till Nordens ark, jag, Jacob och hans mor och far. Vi hade tur med alla djur och fick se både varg och järv på riktigt nära håll. Sedan åkte vi till Jacobs moster som bor mitt ute på landet, nära havet. Helt underbart! Jacob och jag ska åka dit och bo där ett par dagar runt v. 29. Då ska jag få rida på deras hästar också :-)

Och just ja, den 17-21 juli kommer mamma och pappa hit med mina två underbara systerdöttrar! Längat så :-D

Idag är jag så hemskt lycklig. Jag är pirrig, lite skakig och förväntansfull. Vet inte varför. Jag är bara glad helt enkelt antar jag. Just nu sitter vi och dricker lite öl tillsammans med vår vän Joel. Sedan skall jag och Jacob sitta uppe och invänta soluppgången. Då ska vi nog ta en promenad.

Puss på er alla! Och ha en riktigt bra midsommar!

Förbjud dumma människor?

Idiotier!
Snälla säg att det är ett dåligt skämt?
De kan inte på allvar mena att de tror att det skulle lösa någonting?

Ja, ungar är feta nu för tiden.
Köper ungarna hem allt godis och all läsk själva? - Nej
Tjänar barnen egna pengar kanske? Inte?
Men var kommer då allt godis ifrån? - ?
Kan det vara från butiken? Det börjar brännas.
Föräldrarna? Bingo!

Allvarligt talat, förbud löser ingenting. Det innebär bara att föräldrarna slipper ifrån mer ansvar än vad de redan gör. Behandlar man vuxna människor som barn så är det klart som tusan att de beter sig som barn. Och sedan känner de sig kränkta när andra människor påpekar att de inte har kontroll över ungarna. Om ungen är fet, alltså ohälsosamt fet, vad hjälper det då med mindre förpackningar? Föräldrarna kommer ändå bara att köpa hem antingen fler förpackningar, eller köpa oftare och hur löser det något?

Är det inte bättre att barnen lär sig att respektera sin egen kropp istället för att peta i sig rent skräp om dagarna?

Jag är mycket glad att alla föräldrar inte beter sig på det här viset. 

Nu jäklar!

Nu har jag "värmt upp" tillräckligt. Jag försöker ju gå ned ett par kilo (4-5 kilo, bestämt) så att jag kommer i mina jeans igen. Jag har prövat att promenera ett par gånger i veckan i ett par månader nu, men det har bara lett till att jag åtminstone inte går upp i vikt (vilket ju i sig är bra), men jag går inte ned.

Så från och med idag har jag börjat träna på gym tillsammans med Jacobs syster! Jag är riktigt stolt över mig själv :-) Vi ska träna två gånger i veckan från och med nu, på onsdagar och söndagar. Önska mig lycka till!

Filmkväll/natt.

Nu ska jag krypa ned under täckat och titta på Children of men.

Handling (saxad från wikipedia): Året är 2027. Jordens invånare klarar inte längre av att föröka sig. Världens yngste medborgare har precis avlidit, endast 18 år gammal, och mänskligheten tvingas inse att den är på väg att dö ut. Byråkraten Theo Faron (Clive Owen) har förlorat tron på framtiden men när hans tidigare fru (Julianne Moore) plötsligt dyker upp tillsammans med mänsklighetens sista hopp, en gravid kvinna (spelad av Claire-Hope Ashitey), bestämmer han sig för att hjälpa henne. Men även andra är intresserade av att få tag i kvinnan och Theo flyr med kvinnan för att föra henne i säkerhet.


Grattis!

Grattis socialdemokraterna till era 5 mandat! Grattis Miljöpartiet till 2 st! Grattis piratpartiet och vänstern till 1 vardera :-)

Och tack, tack för att sverigedemokraterna inte fick en enda mandat! HA!

Gå och rösta!

Strax skall och och Jacob gå och rösta. Från de länder som redan har offentliggjort sina röstresultat ser man en skrämmande trend - främlingsfientliga partier får sitta med i EU. Vi behöver inte mer höger/högerextremism. Vi behöver ett Europa där alla får vara med, oavsett om man har sina rötter i ett arabiskt land, är zigenare eller bara är fattig.

Mer vänster in i EU, för tusan!
Och kom ihåg: varje gång någon röstar på sverigedemokraterna så dör en kattunge >:(     :p
(Allvarligt talat, sverigedemokraterna står för en människosyn som varken fungerar eller är önskvärd i det moderna samhället. Rösta bort dem, samt ta debatten)!



(Jag vet så klart att piratpartiet inte tillhör det egentliga vänsterblocket, men jag tycker gott att de kan få en liten plats de med, eftersom de för en viktig och framförallt aktuell fråga).

Städa och sedan festla!

Idag är det en riktig plock-och städdag! Det kommer hit lite folk vid 18-tiden så tills dess ska det nog vara så fint, så fint :-)
I brist på någonting vettigt att skriva får ni lite sommarbilder i stället! De är tagna på Nordens ark (där jag gör mitt examensarbete).

Klicka på dem så blir de större!


Bin kajnda bissy.

Hejsan! Förlåt, förlåt för den hemska uppdateringen. Jag har vart upptagen med både det ena och det andra, men mest examensarbete och loggbok. Och kanske en del datorspelande :-p

För övrigt så ska jag tatuera mig i höst. Jag ska tatuera en robot på underarmen.
Jag älskar allt som har med robotar att göra och jag tycker att robotar är skithäftiga. Därför vill jag ha en som tatuering.
Jag ska bara fundera på det ordentligt över sommaren...

Ingen såndärn modern mesrobot förstås utan en riktig retro-robot ska det vara! Fyrkantig och så, ni vet.
Kommer bli jättebra *tummen upp*