1a advent!

Glad första advent allihopa! (Jag har ritat den själv :-p)

Död rygg.

Nu står här i min lägenhet ett antal fullpackade lådor. Bokhylla och byråer gapar tomma efter min framfart igår kväll. Jag tänkte i min enfaldighet att det skulle vara okej att packa alla böcker i samma låda, eftersom jag gjorde det förra gången jag flyttade; detta helt utan tanke på att boksamligen kanske hade utökats bara-sådär-litegrann-ni-vet-en-bok-då-och-då. När jag var klar såg lådan smärtsamt överfylld ut, och när jag fick för mig att lyfta den på plats dödade jag min rygg. Efter 20 minuters (minst sagt) plågsam ryggmassage från Jacob (jag skrek :-p) insåg jag att jag inte bör utsätta någon för den lådan, och delade således upp böckerna på två lådor :-) Jag behöver fler lådor! Många fler :-p Fast kläderna skall jag nog packa ned i sopsäckar. Samma med kuddar, täcken och annat mjukt. Det blir mer praktiskt så, (jag flyttar ju i ärlighetens namn knappt 100 m från där jag bor) så det gör ingenting om saker tar lite plats.

In other news, idag är jag bjuden på födelsedagsmiddag hos Jacobs föräldrar! De har tydligen köpt en present till och med! De är verkligen jättetrevliga båda två, så det kommer att bli roligt. Jag ser fram emot tårtan :-D

Nu skall jag vara elak och väcka Jacob. Det är väl inte mitt fel att jag vaknar 2 timmar innan han gör det, och att jag nödvändigtvis måste ha upp honom också? ;-p

Nu börjar det likna något!

Nu börjar flyttstädningen synas ordentligt. Idag har vi hittills hunnit med att packa ned massa böcker och så hemma hos Jacob. Sen fick han slut på kartonger, så vi måste skaffa nya innan vi kan fortsätta. Jag kom precis till insikt att jäklar, jag fyller år om 5 dagar! Och min kära mor fyller år om blott 3. Min vän Ingrid fyller år om 2. Herre min je!

Jag ska ta och plugga lite nu, eftersom jag har tenta den 5e. Så tråkigt! Men jag vill ju gärna klara den. Wäh!

Uppätna?

Igår när jag kom hem möttes jag av rent kaos i lägenheten. Det tunga metallocket till ökenråttornas bur var borta, det låg spån och utdragna kläder överallt. Jag såg inga gerbilder, men inte heller något blod. Konstigt. Nu har jag letat i ett dygn! Vanligtvis när de små gynnarna har rymt så har de kommit fram efter några timmar, men nu är de verkligen spårlöst försvunna! Jag har dragit fram varenda möbel som går att rubba. Vänt ut och in på varenda väska och klädesplagg. Jag har tittat under spisen, under kylskåpet och jag har lagt fram mat (som inte har blivit rörd alls). Det enda jag egentligen kan komma fram till är, efter ett samtal med Jakob (vars föräldrar ju har katt) att de har blivit uppätna. Tydligen så är det vanligt att katter kan äta upp så små djur utan ett endaste spår. Det finns ju inte så mycket blod i deras små kroppar. Usch, det känns jättetråkigt :-(

Ja se, det snöar!

Snow in Göteborg! Det är inte ofta man kan se de små vita vattenkristallerna singla ned redan i november. Jag sitter hemma ho Jacob och känner mig otroligt nöjd över att jag äntligen har lyckats vända dygnet rätt igen. Har haft lite problems med att sova, så det har vart 4 timmar sömn mitt på dagen, och sedan 4 från morgonen - ungefär kl. 12. Väldigt underligt, men skönt att det är över. Katten Bobbie sitter och ser fascinerat på snön som faller utanför fönstret.

Nu är det dags att åter igen ta tag i flyttstädning. Slänga mer saker, och göra det ordentligt den här gången :-p
Ha det fint!

Ögonblicksbilder.

Nyss när jag satt här vid datorn kröp min kisse Dalek upp i min famn. Han satte sig på baktassarna i knät på mig, sedan sträckte han upp sina tassar runt min hals och lade huvudet mot min axel och liksom kramade mig i någon minut. Sedan lade han sig ned och somnade i mitt knä. Det var riktigt mysigt :-)

 Ibland skulle man nästan kunna tro att katter äger någon form av intelligens ;-)

I mitten av december...

... blir flytten av! Vi var och tittade på lägenheten igår. De som bodde där var otroligt trevliga och hade det supermysigt. Själva lägenheten är riktigt fin! Ganska liten, men inte för liten, och det finns klädkammare och sovrum. Även okej yta i köket. Mer kan man inte önska egentligen :-) Så nu hr jag köpt kuvert och frimärke - ska skicka in uppsägning och hyresavtal litet senare idag. Tyvärr får ni vänta med bilder på lägenheten tills vi har flyttat in, vilket blir om ca. 20-25 dagar!

Just nu sitter jag hemma hos Jacob. Han har en extrem mängd gamla prylar och kläder som skall slängas och jag ansåg att vi lika gärna kunde börja med det idag :-D hehe. Av någon anledning älskar jag flyttstök; att få slänga gammalt, packa, städa och fixa. För att sedan få släpa in allt i den nya lägenheten och ställa i ordning, sätta upp hyllor, tavlor och så vidare. Jag älskar verkligen att inreda, och jag har ju minst sagt min egen stil när det kommer till inredning, vilket alla som har vart i min lägenhet kan intyga. Tänk mycket textilier, mängder av tavlor, hyllor i olika höjd, mörka tunga sidengardiner, möbler i svart/träfärgat och till det dukar, prydnadssaker och allehanda krafs. Lite dekadent konstnärslya över det, enligt beskrivningar jag fått :-p

Hur som helst, när vi flyttat skall vi ju åka till IKEA (oh the joy!) och då skall bland annat denna få följa med hem :-) Jag tycker den är supersnygg! Den är också ganska billig och det blir en bra plats för stereo, LP-spelare och mina skivor.
Nå ja, nu är det dags för påbörjande av lägenhetsrensning! See ya :-)

Äntligen!

Åh, äntligen har det hänt! Vi har fått en lägenhet! Den ligger i samma område där jag bor, fast litet närmare hållplatsen, vilket absolut inte gör någonting ;-p lat som man är. Det är en 2a på 42 kvm vilket kommer kännas som ett palats efter att ha bott i en 25 kvm stor lägenhet i nästan 1,5 år. Förutom att det kommer bli så mycket billigare att bo där med delad hyra, delade räkningar och delade matkostnader, så kommer även katterna att må bättre tror jag. de får ju mer ytrymme att röra sig på. Officiell inflyttningsdag är 01-01-2009, men jag skall se när den nuvarande boenden flyttar ut.

Så inom de närmsta veckorna blir det till att säga upp lägenheten, elen, byta adress för försäkring, hyresgästföreningen med mera. Och kolla upp bostadsbidrag så klart nu när vi blir två som bor. Man kan ju fortfarande få en del :-)

Det känns så bra! Jag är säker på att vi kommer trivas hur fint som helst tillsammans, Jacob och jag. Och så får jag åka till IKEA med ^^ Och får en anledning att äntligen rensa ut massa skräp som jag har samlat på mig. Förhoppningsvis kanske vi kan flytta redan innan jul, det skulle ju vara det mest praktiska eftersom jag ska till Nyköping över helgdagarna där.

Här är planlösningen förresdten! Gissa vad förrådet skall användas till ;-) Jag säger bara en sak: Klädkammare.

Att vara student:

Innebär att jag måste spara i månader för att kunna köpa någonting "dyrt"
Innebär att jag får stå länge i kö för skitlägenheter som kostar dubbelt så mycket som normala hyreslägenheter
Innebär att jag får leva under existensminimum bara för... ja, varför?

Jag är smått förbannad på systemet. Studenterna är en stor del av Sveriges framtid och vad får vi? Exempelvis små, dyra lägenheter (om någon alls). Ett nytt hus blev precis klart en bit utanför centrum. Lägenheterna där är mellan 25-28 kvm. De kostar 5200 i månaden, de minsta av dem alltså. Vilken normal student har råd att bo där? och för de som har det, tror hyresbolaget verkligen att de kommer att skaffa sig minimala studentettor?

Varför kan inte regeringen ta tag i detta? Tittar man på våra grannar Norge och Danmark så ser vi ett bra mycket bättre pengasystem för studenter, där bidraget är högre och lånet mindre, och summorna blir även de högre. Är det verkligen meningen att vi ska leva på i medel 7000 kronor i månaden? Självklart kan man ta extrajobb, det krävs ju nästan, men för de som inte har tid? Läkar- kemi- och vissa delar av biologiprogrammet har så mycket lektioner och labbar att jobb inte är en möjlighet. Att studera vid universitetet är ju trots allt ett "heltidsjobb". Det blir många timmar i veckan, och man kan ofta inte ta ledigt från pluggandet över helgen heller. Hur skall många då orka jobba? Folk blir utbrända för mindre.

Vad tycker ni? Är det rättvist att Sveriges studenter får prioritera studiematerial, hyra och räkningar framför bra mat och nöjen?

Ja!

Kongratulationer Mr Obama! (hoppas på en reell förändring)