Nu känner jag igen mitt Göteborg!

Det är Göteborgsväder idag. Alltså, riktigt typiskt Göteborgsväder. Sol och regn om vartannat och stark blåst från alla håll samtidigt. Det är ju alldeles underbart! Man känner sig lite mer levande med håret som piskar i ansiktet när man går från spårvagnen.

Idag kom jag hem ganska "tidigt" från examensarbetesarbetsplatsen (långa ord!). Med tidigt menar jag kl. 18, för övrigt.
Jag hade hemskt tråkigt på bussen så jag satt och tog kort på moln, människor och annat skoj som for förbi utanför fönstret. Får se om jag kan göra ett fint kollage sen. Jag roade mig med att försöka smygfotografera en liten stilstudie i dålig smak. För jösses, vad människor ute på landet (läs: Uddevalla) har lattjo kläder på sig!

Ja.

Så kul har jag!

En svunnen tid.



Man blir, på alla sätt lycklig när man fortfarande kan finna hemsidor som denna på internet.
Hemsidor från en svunnen tid!
Hemsidor från nittonhundratalets bastard!
Hemsidor från det stolta Nittiotalet!




Planerade höstinköp!

Snart är det höst hoppas jag! Nu är jag trött på sommaren :-p hösten har ju ändå alltid varit min favoritårstid.
Iallafall klädmässigt, eftersom höstkläder alltid ser så sjukt mysiga ut! Jag har tittat runt lite i H&Ms onlinebutik och hittat lite grejer som jag ska köpa när jag får mitt studiemedel. kanske inte alla på en gång dock ;-p kan bli en dyr affär. Jag ska ju faktiskt köpa en kamera också.


Ett par skjort-tunikor - perfekta höstplagg! Mycket snyggt till ett par ribbade vita strumpbyxor.
Nya jeans - får väl acceptera att jag kanske inte kommer i mina gamla på ett tag ;-p
Jackor - jag har slängt en hel del gamla ytterkläder så en eller flera nya höstjackor vore inte helt fel! Särskilt inte om de är rutiga. Jag blev glad när jag såg att H&M redan har hunnit kopiera höstens catwalk-mönster ^^

CSN... suck.

Nu har jag pratat med CSN för femhundrafyrtiofjärde gången, eftersom jag fortfarande inte har fått mitt studiemedel. Då berättar mannen i luren att jag minsann måste göra en studieförsäkran också! Okej, tänker jag och loggar in på CSNs hemsida.
"Lämna studieförsäkran" *klick*... *klick*... *klickklickklickklickkli...* Nehe.

Okej. Ringer upp CSN igen:
Jag: "hörru, det går ju inte att klicka på länken"!
CSN: "Nej, du måste skriva ut en blankett och få den påskriven av skolan"
Jag: "Men man brukar kunna göra försäkran på internet ju"?
CSN: "Nej du måste skriva ut blanketten och få den påskriven".
...
*dör litegrann*

Varför kan man inte ha att göra med CSN utan att få nervsammanbrott? Efter att ha skickat in femtioelva olika blanketter kan jag bara sluta mig till att:
1. CSN är djävulens påkomst - Kan tyckas vara ett självklart val då CSN skapar oreda i vardagen
2. CSN är egentligen en förening för garderobs-sadister - I CSNs telefonväxel får även den blygaste sadist leva ut sina fantasier genom att gång på gång svara "Du måste skicka in en blankett till". Att få andra människor att lida har aldrig varit så enkelt som nu!
3. CSN hatar helt enkelt alla studenter.

'nuff said.

Kaffe kaffe kaffe ka...

Tog en rejäl sovmorgon idag (till 9.30... wowo) och åkte sen till nordens ark som vanligt. Allt gick fort och jag var klar redan 14.30, avrpå jag for tillbaka till Göteborg.

Tog en fika med finaste Ing-pling, och blev bjuden på kaffe kaffe kaffe! Jag har blivit helt kaffegalen på sistone :-p brukar inte vara sån som dricker kaffe varje dag, men nu plötsligt. Måste vara pendlandet, kanske.

Nu ska jag spela lite world of warcraft ^^ något måste man ju roa sig med på kvällarna ;D


Några månader gammal bild på mig och Ing, på vårt favoritcafé Le pain francais.

Lite bilder!

Nu har jag inga nyare bilder från uppfödningen, så ni får se lite äldre bilder :) men det ser nästan likadant ut nu.

Bild 3 föreställer världens största lövgroda! jag tycker mest att den ser ut som en elak gammal gubbe :-p
Bild 5 och 6 är från en utflykt jag gjorde för ett par veckor sedan tillsammans med några av praktikanterna. Vi åkte till hunnebostrand och badade, och sedan köpte vi pizza som vi åt vid klipporna, i solnedgången.



För övrigt; att åka buss 4 timmar om dagen är precis lika roligt som det låter! ;-p

I'm a handyman!

Hejsan hejsan!
Jag är uppe på Nordens ark idag, igen, som vanligt ;-) Sitter och väntar på bussen hem till Göteborg nu. Väl ditkommen ska jag ta en kaffe med min vän Anders. Det var allt för länge sen vi sågs! Och så är jag jättesugen på kaffe.

För övrigt (läs och bli riktigt imponerade) så är jag en handyman nu, officiellt. Jag har spenderat någon timme med att täta uteterrarierna med silikon. Det blev så fint så fint! Nu kan småpaddorna inte rymma när jag sätter ut dem :-) Fast en del kommer säkert att försvinna ändå. De är trots allt bara stora som en tumnagel, många av dem.
Men så fort jag har fått ut dem börjar studien på riktigt, och då får jag räkna, skriva, räkna mer och klura på statistik!

Just ja, jag har tagit ganska mycket bilder (med mobilen, snart ska jag köpa kamera förresten!) som jag tänkte lägga upp när jag kommer hem. Påminn mig nu så jag inte glömmer det. Det är bilder på terrarierna, lite natur och mig själv de gånger jag har haft tråkigt ;-D För visst är bloggen roligare med lite bilder? Ska även ta och sätta mig och kolla vad som behöver köpas i klädväg till sensommaren, och så förstås lite grejer från IKEA (mest sängkläder, dukar och kanske en matta). Lägger upp bilder på det med när jag har tid!

Nu ska jag ut och försöka fota Tahrerna (ett slags hovdjur som går här i uppfödningsanläggningen).

Äntligen hemma.

Nu glömmer vi spårvagnshelvetets brinnande lågor.
I stället ska jag köpa kakor åt de 2 underbara praktikanterna som hade gjort klart nästan allt arbete när jag äntligen kom fram till Nordens ark (självklart var bussen sen också så att jag kom fram nästan en halvtimme försent).

Praktikanter - ni räddade min dag! Kakor till er, imorgon klockan 11. Varsågoda och ta för er.

Wah!

Förbannelse åt alla spårvagnar som går sönder! Må alla gamla spårvagnar ersättas av nya, häftigare spårvagnar och därefter brinna i spårvagnshelvetets lågor.

 Nu går bussen till Nordens ark, men jag sitter inte på den eftersom det inte går en enda spårvagn, och ersättningsbussarna är framme vid centralstationen... ja, om ett par minuter. Gah. Det är lite frustrerande eftersom jag vet att jag har massor att göra idag, och nästa buss är inte framme förrän kl. 13... då har jag bara 3 timmar på mig att göra det jag ska. Får inte tag på de som jobbar idag heller :-( har ringt säkert 10 gånger vid det här laget.

Hej jag har inget liv.

Jag har inget liv över huvud taget just nu :-( Åker till Nordens ark på förmiddagen, jobbar, åker hem, spelar lite dator och går och lägger mig. Rince and repeat, dag efter dag. Inget fel med det, men jag behöver lite intellektuell stimulans snart! Förarbetet innan själva undersökningen börjar är så mindless. Det finns ingen utmaning i det och då blir det långtråkigt. Jag vill jobba med huvudet! Jag börjar till och med längta till skolan börjar igen :-p

Sen längtar jag efter mina CSN-pengar också. När jag får dem ska jag ta och unna mig någonting fint. Har inte köpt ett klädesplagg på flera månader nu... gah. Eftersom jag ska rensa ut alla kläder jag inte använder så vill jag gärna ha lite nya.

Fast...
Fast mest av allt skulle jag nog vilja ha en ledig dag nu.

Omogna skitungar (eller kanske vuxna).

Usch...
Detta är anledningen till att jag vill flytta och INTE bo på marknivå:
Nyss när jag och Jacob satt vid varsin dator och spelade så hade vi fönstret vidöppet för att få in lite luft. helt plötsligt får jag en smärre hjärtattack för att några fulla ifioter tycker att det är skitkul att skrika så högt de kan, precis vid fönstret. Jag darrade fan i 5 minuter efteråt. Min första reaktion blev att ställa mig i fönstret och skrika: "var det kul eller, era jävla *piiip* *piip*" (diverse otrevliga svordomar och öknamn).

Nu i efterhand när ilskan har gått över så känner jag bara att det är så jävla obehagligt. Vem vet egentligen vad det kan ha varit för folk. Nu tror jag mest på att det var omogna skitungar (eller möjligen vuxna) som skulle "busa" lite, men det kunde lika gärna ha vart någon galning :-(

Fan, ska man behöva lida i 30-gradig värme för att inte bli störd? Nu vågar jag inte ha fönstret öppet mer...

En liten grej bara.



Holy high contrast Batman! We're engaged now!

(Det känns väldigt fint och bra på alla sätt och vis!)

Festhelg.

Är helt slut nu! har vart på 2 födelsedagsfester och en släktmiddag den här helgen! Men det har vart mycket trevligt, det må jag säga! Imorgon är det dags att ge sig av till Nordens ark igen och där skall jag bo hela veckan, som vanligt. Men det är väldigt kul, det är det! Snart är paddorna stora nog att flytta ut till uteterrarierna :-)

Nej, nu blir det sängen tror jag!