Jobba på djurpark!

Idag var jag uppe på nordens ark och fixade klart med alla förberedelser inför kandidat-jobbet. Efter en snabb lunch tog vi en sväng genom parken och tittade på alla fina djur :-) jag fick många fina bilder av vargarna då hela flocken var framme! Ska lägga upp dem lite senare tänkte jag. Nästa vecka ska jag upp igen och hjälpa till med att bygga på hägnen som mina paddor ska vara i.

För de som inte vet ska jag göra ett examensarbete om Grönfläckig padda, där jag ska ta två populationer; en som är metamorfoserade (när de förändras från yngel- till padd-form) tidigt och en som är metamorfoserade lite senare. Dessa ska jag plantera ut i flera olika hägn och sedan ska jag titta på deras överlevnadsstatistik genom att fånga in dem, väga dem och fotografera dem (så att jag kan identifiera olika individer). Jag kommer ha minst 2000 ägg att jobba med så det blir... intensivt arbete :-p

Under tiden medan jag jobabr med detta så frågade jag om jag inte kan få jobba ideellt i själva djurparken också, och det fick jag så gärna! De har inte så mycket pengar att röra sig med tyvärr, men vad betyder pengar när man får jobba med det man tycker är roligt!? Det är en bra erfarenhet, jag får kontakter och det är bra att ha på CV:t. Dessutom nämnde min handledare att många av de som jobbar på nordens ark idag började med att jobba ideellt, och det låter ju ganska lovande inför framtiden. Självklart ska jag försöka få CSN för utökad studietid så jag får någon form av pengar. Hur som helst så får jag troligen guida, arbeta med djurvård och djurens inhägnader, leksaker/berikning för djuren och annat smått och gott. även lägerskolor (som jag faktiskt kan få betalt för).

Den här sommaren kommer att bli jätterolig! :-D

Ny dator!

Äntligen, äntligen har min nya dator landat här hemma! Som ni kanske (eller kanske inte) vet har jag ju haft mycket problem med min laptop som jag köpte vid den här tiden förra året. Grafikkortet och windows vista är inte direkt bästisar. Hur som helst har dagen spenderats med att bygga ihop denna fantastiska maskin som jag förstås fick hem i delar. Sedan fick jag  även låna en skärm av en vän. Den här skärmen är en klassisk från början av 2000-talet. Den dominerar hela rummet. När jag säger att den nästan är en meter lång så överdriver jag inte, faktiskt :-p

Så när jag skulle starta upp min maskin hände ingenting. Jag och jacob spenderade säkert en timme med att peta på småsladdar, vicka på plastbitar och fundera. Självklart var det den gigantiska skärmsladden som satt på fel ställe bara. Duuh :-p Sedan installerade jag windows och allt blev frid och freud!

Och så en bild som mina mer datorkunniga läsare kan dregla över! Kolla in den :p Fick dock ett Saphire-grafikkort istället för XFX men... det gör ingenting ;-D

Goddag!

Vaknade för bara någon halvtimma sedan! Det är skönt att sova länge ibland :-) Helsike, när jag vaknade undrade jag om hela min kropp hade gått sönder för det gjorde så ont precis överallt, men det var tydligen bara träningsvärk! Jag har ont i ryggen, magen, armarna, låren, vaderna, axlarna och sidorna :-p Så går det när man precis har börjat träna antar jag. Och ändå har jag startat upp så mjukt och försiktigt jag bara kan, med uppvärmning och utan att ta ut mig allt för mycket! Uäääh.

Ikväll ska jag, Jacob, Jenny (Jacobs syster) och Ingrid på bio och se watchmen! Jag har läst serien så det ska bli spännande att se om de har lyckats göra filmen lika bra :-)

Men nu först blir det en liten promenix i solskenet! Får se om jag lyckas mjuka upp mina stackars muskler. Hej!

Politiska rättegångar hör inte hemma i Sverige.

Domen mot The Pirate Bay har alltså släppts (vilket bara det bryter mot sekretesslagar... men ja).
Jag bryr mig mindre om själva TPB än vad jag bryr mig om hur detta har gjorts. Halva rättegången är byggd på gissningar (även om domaren personligen VET vad TPB gör så får han inte ta med det när han ska döma. Det krävs bevis). De är dömda för medhjälp till brott och straffet står inte i proportion till brottet. Man kan till exempel använda google eller youtube till samma sak. Och tänk vad en rättegång mot google skulle innebära med allt vad cencurerat internet heter. Vill vi ha det så?

Sedan förstår många stora artister också hur fördelaktig fildelningen har vart för deras karriärer. Det är främst mindre kända artister som klagar, ärligt talat och de hade troligen fått ännu mindre publicitet utan fildelning. Det känns som om de bara vill ha någon att skylla på när de inte tjänar så mycket som de kanske skulle vilja.

Nu säger jag inte att olaglig fildelning är the way to go, men en laglig sådan känns som framtiden. Exempel: i och med att IPRED-lagen trädde i kraft har en anonymitetstjänst som heter IPREDator tvingats fram. Det visar i princip att folk inte är dumma och jävliga, utan de är faktiskt berädda att betala för sin fildelning! Kan storbolagen då kanske tänka sig att vi vill fildela för att det är praktiskt? och att köpa "grisen i säcken"-CD-skivor är förlegat. Vi vill inte köpa absolute music sjuhundraåttioelva längre helt enkelt. Fram för artister som faktsikt har en konstnärlig begåvning!

(För övrigt - i och med att anonymiserings-teknik har tvingats fram genom dumma fildelningslagar, så får även pedofiler och annat vidrigt folk fritt spelrum på internet. Har de tänkt på det? Nej. Konsekvenstänkande kanske inte är de här personernas starkaste sida).

Nu blev det en väldigt lång rant om dumma politiker och dumma lagar. Men, hur som, med den här rent politiska rättegången har de i princip sagt rent ut att mord, våld och sexuella trackasserier bara inte är lika viktigt som att komma åt fildelarna. Jag äcklas lite av den tanken.

Lite bilder.

Nu är ju det här inte en bildblogg, men eftersom jag inte har gjort speciellt mycket på sistone så ska ni få lite bilder att titta på som konpensation. Jag har till och med ritat dem själv. Den första är ett "screenshot ur ett gammalt datorspel" och den andra är Doctor Who's Tardis! Doctor who är en sci-fi serie jag tycker väldigt mycket om!


En dikt!

Jag har inte riktigt kunnat sova inatt, så jag har skrivit en liten dikt! Säg gärna vad ni tycker :-)

First darkness, and then dawn

The mist, just disappearing and the sun about to rise
On a cliff, not far above the shore a vague silhouette is seen
Apparently not human, or animal it is
A machine, from the past, rust-covered and dead

Gravity, time and wind, has bent it closer to the ground
Arms poking straight out from the central body, embracing the morning
Eyes once glowing with green bright light
Now they are broken and dark, no life, no spark

Then suddenly, a glimmer can be seen in the badly scratched eyes
Had somebody actually been there, they might have been surprised!
Luminescent and bright
Helping the morning chase away the night

As quick as it appeared, the eyelight is shut off
The old machinery moans as the wind picks up its pace
Where this being came from?
No one really knows And who would care?

Neither living, nor dead, the old robot stands still
Wasting away, on the cold barren hill.




(Bilden är ritad på papper och redigerad i programmet GIMP)

Åh solsken!

Åh, vilken bra dag det har varit idag! Jag och Jacob tog en 2-timmarspromenad och bara njöt. Vi gick runt lite i skogen, i samhället/förorten utby som ligger en bit härfrån. Gick hem till hans föräldrar och åt lite mellis i mitten av promenaden, och sen gick vi hem igen :-) Härligt! Och jag behövde inte ens ha jacka på mig. Det räckte fint med en tjocktröja.

Sedan åkte jag till Ellinor, fikade lite och snackade shiit. Och nu är jag hemma igen och väntar på att maten ska bli färdig. Det blir min favoriträtt - potatis och fiskpinnar. Jag älskar verkligen potatis med smält smör. Det kan vara det godaste som finns :-D

IPRED

Haha, IPRED-lagen! Kul aprilskämt regeringen, verkligen! Höhö. Den gick vi allt på.