Frisk (nästan).

Fy tusan vilken vecka det har varit. Jag har nog inte haft influensan sedan jag var ganska liten, så det kom lite som en överaskning. Det känns väldigt tråkigt att jag missade hela första veckan i skolan, men en vän till mig har tagit alla viktiga papper och så, så det är väl no harm done antar jag :-) Just nu sitter jag och väntar på att de skall ringa upp från vårdcentralen. Har fått en halsinfektion efter influensan så jag ska dit och tigga antibiotika så att det går över fortare.

Sedan ska jag passa på att handla lite foods innan jag ska till skolan som börjar 13.00. Efter det så blir det fika med en vän och sen hem och titta igenom allt jag missade förra veckan. Fullt upp idag alltså! Men det känns bra ändå, när man vart totalt inaktiv en hel vecka.

09.39 - Uppdatering
För övrigt, det här är så sjukt roligt
http://www.kvp.se/nyheter/1.1444516/vaxlade-till-sig-danska-pengar-med-svenska-monopolsedlar
Monopolsedlar! Det är jätteroligt! Jag skrattade halvt ihjäl mig när jag såg rubriken :-p

På vårdcentralen har de en ny policy; att inte ge antibiotika för varenda liten halsinfektion, detta för att förhindra överanvändandet av antibiotika. Jag stödjer detta till fullo och knarkar ipren tills jag blir bättre. Hur som helst vinner jag ändå bara en dag eller två med antibiotikan så what the heck, jag klarar mig!

Influensa är aldrig roligt.

Mööh, jag som såg fram emot de första föreläsningarna! Kursen verkar jätterolig :-( Men när jag satt mig på vagnen hem efter uppropet i måndags så började jag må sämre och sämre, så när jag kom hem var jag tvungen att gå och lägga mig. När jag vaknade mådde jag åt helsike och hade värk i hela kroppen, och svimmade/fick svimningskänslor så fort jag satte- eller reste mig upp. Sedan sov jag i princip i 1,5 dygn. Idag mår jag en aning bättre förutom att mina ögonmuskler gör himla ont. Får knapra ipren hela dagen :-p Oh well, förhoppningsvis blir jag frisk om ett par dagar. Känner jag mig okej imorgon kanske, kanske jag kommer iväg till skolan *hoppas*.

Sedan hjälper det inte att det för en gångs skull är riktigt vackert väder här. Jag vill ut och gå i solen! Men nej, då ska man behöva sitta inne med feber så klart :-(

Nåväl, jag får helt enkelt roa mig med böcker och dator tills jag tillfrisknar någorlunda. Ha det fint och ha en bra dag :-)

Till skolan skall jag åter fara.

Imorgon är det dags för skola igen! kursen heter "organismers adaptationer" och det verkar vara en lagom kurs att börja året med. Inte riktigt lika krävande som att studera statistik hela hösten, misstänker jag starkt. Det bästa är att jag inte behöver köpa några böcker till den! Istället skall vi använda oss av alla våra gamla böcker. In your face, alla som tycker att man ska sälja sina gamla böcker! Jag visste väl att jag skulle få använding för dem igen någon gång.

Jag orkade för övrigt inte förstöra mitt hår genom att färga det vitblondt, så jag valde att färga det naturligt rödbrunt istället. Enjoy ett par härligt flummiga bilder som jag har tagit med webbkameran (oh vad jag ska köpa en riktig kamera snart!).

Nå. Hej med er!

Examensarbete!

På torsdag ska jag ha möte om mitt examensarbete. Jag är jättenervös! Det känns så fruktansvärt läskigt att jag har kommit så långt i min utbildning, men samtidigt känns det... bra! Det ska bli spännande att se vad handledaren säger. Sedan ska jag ringa runt lite, först och främst till nordens ark, och se om jag ska få göra mitt examensarbete där. Jag har allt lite ideer :) Stay tuned!

Jag har för övrigt lyckats vända upp-och-ned på dygnet totalt, så jag skall se till att vända det rätt nu. Eftersom jag *ehum, harkel* råkade vakna kl. 17 idag *skäms* så ska jag helt enkelt försöka se till att vara vaken till åtminstone 18-19 imorgon kväll. Sedan kommer jag nog somna gott :-p Men så går det när man sitter uppe hela nätterna med skolarbete, world of warcraft och alla serier som har börjat igen nu efter juluppehållet! Nå, när skolan börjar igen så blir ju sovvanorna lite bättre :-)

Ja!

Snart är alla kurser klara! Hurra! Tentan igår kändes rätt bra, fastän den var väldigt svår. Jag satt i nästan 4 timmar med 7 uppgifter. Jag fick även mail om en uppsats och en tenta som jag fått G resp. VG på, så det kändes bra! Studiemedel here I come :-) Ja, det är ju den där kampen för att få studiemedel som har drivit mig litegrann nu, plus att jag verkligen vill läsa biologi såklart. Anledningen till att jag fått kämpa för studiemedlet är ju min sjukdom - hypothyroidosen. Men jag känner att jag börjar bli mer och mer balanserad. Jag hade ju fruktansvärda problem med att koncentrera mig förut, men det går bättre och bättre. Humöret är ganska på topp det med!

Och snart, så snart kommer det att bli vår. Bara ett par månader kvar! Och redan nu är det soligt och vackert nästan varje dag, vilket gör att man mår bra och faktiskt vill komma ut lite. Ta en promenad och så. Mina vänner börjar komma tillbaka efter jullov och så med vilket känns roligt! Träffade Oscar igår och nästa vecka ska jag se till att träffa Joel. Ingrid är tyvärr sjuk, men jag hopaps att vi kan ta en fika snart nog :-) Ha det fint allihopa!

Snart så snart.

En dag kvar, en dag kvar. Plugga plugga! Sedan är det över. Sedan kan jag lugnt och fridfullt sjunka ned i soffan/sängen/fåtöljen/datorstolen och göra vad helst jag nu hellre vill göra än att plugga till världens svåraste tenta. För övrigt sov jag till halv 13 idag. Crazy. Men så blir det ibland. Allt medan Jacob faktiskt var duktig och begav sig ut för att göra nytta. Nytta som består i att flytta otymplig möbel så som säng, från en plats till en annan, gissningsvis hans föräldrars vind till hans systers lägenhet.

Nu skall jag vara duktig igen. Jag har inte hunnit vara det än idag. Jag sov ju! Herre min je.

Gott nytt år!

Lite sent, men vad tusan! Förlåt, förlåt att jag inte skrivit på ett tag, det är ju ganska mycket nu ni vet. Tentor att studera till, arbeten att lägga en sista touch på, en hel del städning efter att jag fått upp det sista från min gamla lägenhet (som jag äntligen är ute ur helt nu!) and so on... Ja, mycket helt enkelt!

Men jag tar en kort paus, tittar lite på tradera, bloggar, la redoute och saknar pengar lite grann. Det blir ju till att spara när man precis har flyttat, liksom. Jag kan inte bara gå ut på rean och köpa kläder och inredning, fastän det är det jag helst av allt vill! Det skulle vara smått katharsiskt just nu i och med all stress. Men hey, jag klagar inte! saker blir ju iallafall gjorda när man handlar under stressens tunga inflytande. Så sant som det är sagt, ja. Precis.

Och jag har insett att det är ljusare nu! Vid den här tiden för ett par veckor sedan, ja då var det nästan mörkt utomhus. Det ni! Klockan 15 ungefär. Men nu, nu är det ljust ute! Solen går inte ned förr'n om 45 minuter. Det blir massor av dagsljus det! Men jag sitter inne och pluggar, så det blir nog ingenting med det ändå. Jag får avnjuta det från fönstret mitt. Nu skall jag fortsätta plugga. Tjipp!