Underlig dag.

Jag jobbade idag och fick veta att min favorittant var sängliggande och alla mediciner var borttagna - med andra ord så var det väl dags. Jag satt med henne en del, pratade och höll handen, vad mer kan man göra? Hon andades långsammare och långsammare under dagen. Hon gick bort ett par timmar efter att jag gått hem.

Det är underligt hur man verkligen kan känna att en person är på väg att dö. Hon visste det nog också, även fast hon var medvetslös. Jag undrar hur lång tid innan det sker som man vet om det. Och hur vet man när det är dags att bara släppa taget? Jag tror att det är värdefullt att få vara med de sista timmarna av någons liv. Man kan lära sig en del av det. Jag hann iallafall säga hejdå och det är jag glad för.

Ta hand om er!

Höstkläder!

Nu har jag äntligen fått shoppa lite! Jag har gått och längtat i månader, bokstavligt talat. Jag har köpt ett par koftor, en ny t-shirt, en kjol och lite höst-accesoarer (halsduk, mössa, armvärmare). Allt för under 1000 kr :-) så jag känner mig helnöjd! Nu behöver jag inte shoppa på ett antal månader, bokstavligt talat igen. Jag ska ju ha pengarna till annat, som mp3-spelare och kamera. Jag vill köpa en bra kamera som jag kan utvecklas med, eftersom foto är ett stort intresse för mig.

Här kommer iallafall lite bilder på mina nya kläder!

Tuudeluu!

Hejsan kära vänner! Idag är en ytterst seg dag. Jag har ingenting att göra, eftersom fadderverksamheten inte startat än och mina vänner som är i Indonesien behagar stanna där i ytterligare nästan 2 veckor :-/ Så här sitter jag och äter frukost kl. 14.00, ni vet, sådant som man sällan fick göra när man bodde hemma eftersom mor väckte en mellan 10-12 på helgen. Ha! Fast nu när man får så är det förstås inte lika kul att sova halva dagen :-p

På måndag sätter fadderverksamheten igång iallafall! Det ska bli roligt att vara fadder i år igen :-) Roligast blir nog aktiviteten på lysestrand; vi åker dit en hel helg och anordnar aktiiteter för nollorna. Hoppas det blir kul! Själv tycker jag att det var hemskt roligt för 2 år sedan när jag själv var nolla :-)

Eoner av ledighet framför mig.

Eller ja, nästan iallafall. Det känns så, nu när omtentan är avklarad, jobbet är slut och jag inte har någonting att göra förutom städa, umgås med vänner och vänta på skolstarten :-p Jag har massor på min önskelista nu inför hösten. Jag vill ha nya snygga höstskor, en ny fin cardigan (stickad), ett par fina kjolar, jeans och några tröjor. Dock vill jag även ha en kamera, en mp3-spelare och en symaskin (jag skall lära mig sy!) så vi får väl se hur det blir med det. Troligen kommer jag endast unna mig nya skor och kanske en tröja eller två. Resten får jag spara ihop till så jag kan leva samtidigt! Men man kan ju drömma litegrann :-)

Idag fick jag sålt min ensamma ökenråtta förresten, till en familj som verkade tycka väldigt mycket om djur! Så jag är glad att han troligtvis kommer få det jättebra sina sista år! Nu väntar städning av akvarie, städning av lägenhet, rensning av kattlåda och sedan en kopp te och project runway :-)

Myskväll.

Ikväll käner jag för att lyxa till det lite innan det är dags att plugga. Jag ska ta en dusch, peela kroppen, peela ansiktet, göra ansiktsmask och måla naglarna :) Man mår alltid så mycket bättre efter man har gjort någonting sådant! Tjohej ^^

Äntligen brunt hår!

Nu! Nu har jag äntligen fått håret att bli brunt =) Jag köpte ett kombinerat färg/slingor-kit. Först färgade jag hela håret brunt och sen blekte jag många, många små slingor, och nu är det riktigt fint ljust mahognybrunt! Får se om det kanske blir ljusare i framtiden :-) Man vet aldrig ^^


Traderaträsket!

Jag älskar tradera! En stor loppmarknad där allt kostar 10 kr + frakt! Helt underbart :-) Plus att det inte tär på ekonomin som inköp i klädaffärer gör. Jag har budat på en snygg tröjklänning och en väska, sammanlagt blir det 20 kr. Det är ganska fantastiskt! Hoppas jag vinner åtminstone en av auktionerna!

Visst var de söta? :-)



Och så dagens outfit (som jag ju skulle pröva på): En grå/vit-melerad stickad tröja och hög "mjukis"-kjol från indiska + bruna strumpbyxor. Sköna kläder ^^

Godnatt då!

Godnatt förresten! Vi hörs imorgon :-)

Gummisnubbarna!

Enjoy!


Regnpromenader och skolarbete.

Och så jobb, jobb och jobb. Jag fick inte tag på studievägledaren idag heller, fastän jag försökte ringa ett par gånger. jag får helt enkelt försöka igen imorgon!
När jag kom hem från jobbet tog jag och Oscar en regnpromenad. Oscar är en gammal bekant som är inneboende hos herr Joel för tillfället, och som har tackat ja till en lägenhet i Joels hus. Kul! Det var väldigt uppfriskande att gå i regnet faktiskt, och jag fick mycker mer energi till att plugga än vad jag skulle fått om jag bara hade suttit inne hela dagen.

Sen funderade jag på en sak; många lägger ju ut bilder på grejer de köper, dagens outfit och liknande. Är någon intresserad av att se vad jag lägger mina surt förvärvade slantar på, och vad jag har på mig om dagarna? :-)

Let's traj it.
Idag: Vit blus, grå jeans och en prickig kort kofta. Slappkläder =)


Ps. Ikväll kommer en ny serie! Stay tuned...

Klassisk musik: ett riktigt sömnpiller.

Detta är inte negativt menat alls. Tvärtom! Jag har ärvt min mors sovvanor uppenbarligen, i och med att jag har svårt att somna på kvällen. På senare tid har jag dock avhjälpt detta med att lyssna på klassisk musik på natten! När jag går och lägger mig så sätter jag på min spellista innehållandes bland annat chopin, mozart, Tchaikovsky, Vivaldi med flera. Det är ett underbart sömnpiller! Man ligger i sängen och vaggas in i sömnen av mjuka stråkar, lätt pianospel och vackra flöjttoner. Dessutom får jag behagliga drömmar istället för de otäcka mardrömmar som jag annars brukar drabbas av.

Sov så gott!

Regn, sol och lite höstfunderingar.

God kväll/natt!
Idag har varit en väldigt kort dag. Jag sov till ett på grund av sömnsvårigheter innan klockan halv 4. Jag somnade sedan om runt klockan 16 idag. Jag hade tänkt att sova i 40 minuter, men stängde uppenbarligen av larmet i sömnen och vaknade inte förrän halv nio när Jakob ringde och frågade varför jag inte stod uppe vid regementet och väntade. Vi skulle nämligen ta en promenad längs säveån. Så jag skuttade upp ur sängen, klädde på mig, och vinglade ut genom dörren i ett mycket trött och förvirrat tillstånd. Va? Var klockan halv nio? Har jag sovit så länge? Men, jag skulle ju plugga! gah!

Nå, det ordnade sig. Promenaden var jättemysig. Sol och mysiga ösregn om vartannat, men det är så tätt mellan trädkronorna där, så vi blev inte blöta. Vi tog några foton, men jag har inte fått dem än, så jag lägger upp dem imorgon for everyone to look at :-)
Ytterligare funderingar; snart börjar skolan, och som vissa kanske redan hört har jag glömt att svara ja på mina kurser i höst. Dock är det inget att oroa sig för! Det finns platser kvar, så jag får plugga i höst också ;-) Det var helt enkelt så snurrigt med blindtarmen, jobb och allt på en gång, så jag missade att svara ja! Ett klumpigt, men mänskligt beteende; att prioritera kroppen och välmående före minnesresurser. (Hej, jag tycker uppenbarligen om semikolon idag!)

Snart är det dags för skolstart än en gång. Jag har hunnit med 15 skolstarter i itt liv om man räknar med förskolan, och jag ser bara mer och mer fram emot dem för varje gång! Jag skall vara fadder för de nya ettorna i år igen, och det kommer att bli superskoj! Sedan ska jag läsa en del distanskurser, så jag ska extrajobba också nu i höst. Jag har även funderat på att börja träna ordentligt, kanske på friskis&svettis eller något? Får se hur det blir med det. Jag är sugen på att träna lite.

Sist men inte minst en liten uppdatering om kattungen; jag har inte sett den mer, men jag skall fortsätta att sätta ut mat ett par dagar till. Man vet ju aldrig!

Människor är hemska!

Jag har hittat en liten kattunge (den kan högst vara 5-6 veckor gammal) som har "bosatt" sig under en trapp här i närheten. Jag skall försöka fånga in den. Jag har försökt fånga in den i min kattbur, men det gick inte riktigt vägen tyvärr. Nu skall jag sätta ut mat varje dag och försöka fånga in den. Förhoppningsvis lyckas jag!

Jag ringde djurens vänner här i Göteborg och de har inga resurser att skicka ut folk tyvärr, så jag måste lyckas fånga in den. Annars dör den... Den verkar vara född ute, för den är hemskt skygg.

Sen berättade de även på djurens vänner att det troligen är en kattunge från bellevue marknad. De säljer tydligen katter där, och de som inte säljs släpper de bara ut! Fy fan säger jag bara! Hur kan människor vara så elaka och känslokalla? Det är för mig obegripligt hur man bara kan göra så. Det gör så ont i mig.


Dikt.

En liten dikt av Edith Södergran som tilltalar mig :)

Jag har en lyckokatt i famnen,
den spinner lyckotråd.
Lyckokatt, lyckokatt,
skaffa mig tre ting:
skaffa mig en gyllne ring,
som säger mig att jag är lycklig;
skaffa mig en spegel,
som säger mig att jag är skön;
skaffa mig en solfjäder,
som fläktar bort mina påhängsna tankar.
Lyckokatt, lyckokatt,
spinn mig ännu litet om min framtid!

Den är så söt, den dikten!

Klippa håret.

Ibland, när jag har tråkigt och min lugg är för lång så tar jag itu med den alldeles själv. Detta brukar resultera i mer eller mindre välformade kreationer! Denna gång vart jag ganska nöjd :-) Jag klippte en litet pop/50-tals-inspirerad lugg. Den ser lite ojämn ut på bilden, men den går ned som i en liten spets i mitten i varje fall. Vad säger ni, passar jag i den?


Här syns även att håret skiftar lite i mörkbrunt nu, men det är fortfarande ganska svart.

 


Idag har jag varit duktig.

Det har jag sannerligen. Jag har jobbat övertid på grund av att det fattades folk, jag har pluggat nu på kvällen och jag har ringt vårdcentralen så att jag kan hämta ut nytt levaxin imorgon. Alla dessa små saker tillsammans gör att jag känner mig utomordentligt duktig! Dessutom är lägenheten städad (jag dammsög och skurade igår), sängen nybäddad och kattlådan rensad. Men vad hjälper det när man precis innan kattfekalie-sanering hittar en grann hög bredvid kattlådan. Dalek är huvudmisstänkt och kommer att kallas in för förhör imorgon bitti.

I förrgår sökte jag även litet fler lägenheter! jag kände att det kan behövas om jag nu skall hitta någon. Jag har sänkt mina krav lite; eftersom jag skall jobba en del i höst och vår så kan jag ha råd med en pyttelite dyrare lägenhet. Det viktigaste är trots allt att den är större och ligger mer centralt. Dock hade ju en billigare fortfarande vart önskvärt, men det kan jag ju se i månen efter med min ringa kötid på lite över ett år. Så man får vänta, söka och hoppas!

Det är dags att sova strax, men jag skall först avnjuta ett avsnitt project runway. En av världens bästa realityserier. Det handlar om designers som får ett uppdrag i varje avsnitt, att designa ett speciellt klädesplagg. Sedan blir en utröstad varje vecka och de tre som blir kvar i slutet får visa sin kollektion på New York fasionweek.

Ha det fint i regnet!

Önskemål och Marlon Brando.

Hej kära vänner!
Här sitter jag med katt i knät, musiken på behaglig volym och huvudet fullt av önskemål om att ha mer pengar, ny lägenhet och annat smått och gott. Igår var jag och badade för första gången på flera år, och vet ni vad? Det var helt underbart! Det måste vart säkert 24-25 grader i vattnet. Det var perfekt. Jag vill gärna åka och bada igen nu innan sommaren tar slut. Dock tycker jag om tanken på att det snart är höst. Jag har alltid tyckt om hösten! Jag kommer ihåg när jag var liten och satt och tittade i mammas ellos-katalog på alla de fina höstkläderna. De såg så mysiga ut! Stickade, murriga kläder i brunt, vinrött, lila och gult. Det är inte konstigt att man längtar till hösten. Den är ju så mysig på alla sätt och vis.

Här är ett litet urklipp av vad jag önskar mig just nu (som jag som vanligt inte har råd med). Nå, kanske en av dem. Vilken tycker ni att jag skall välja isåfall? Den randiga kjolen, den blommiga tröjan, den rosa eller farfarströjan? Jag vill nog helst ha den blommiga tröjan och farfarströjan (den ser ju så mysig ut! Tänk den med en fin halsduk, mörk kort kjol och svarta/grå leggings. Supersnyggt!).


Strax kommer Jacob förbi (inte Jakob, utan en annan vän som heter Jacob). Vi skall förlora oss i filmens underbara värld ikväll och på menyn står Gudfadern. Jag har inte sett den filmen, så det skall bli ett rent nöje! Den skall ju tydligen vara hemskt bra.

Ha det vackert under molnen!